Economie

Probleme „cu duiumul” pe Autostrada Transilvania. Licitație suspendată pe Suplacu de Barcău – Chiribiș, amânare pe lotul Poarta Sălajului – Nușfalău

Noi blocaje pe două loturi ale Autostrăzii Transilvania. CNAIR a suspendat licitația pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș, iar la lotul Poarta Sălajului – Nușfalău a prelungit termenul de depunere a ofertelor.

Probleme „cu duiumul” pe Autostrada Transilvania. FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură Probleme „cu duiumul” pe Autostrada Transilvania. FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

 

 


„Pasul melcului” pe loturile rămase ale Autostrăzii Transilvania. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a suspendat recent a patra licitație pentru execuția lucrărilor pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș, lot care cuprinde și viaductul Suplacu de Barcău. Totodată, CNAIR a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor la lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău - cel care cuprinde și tunelul Meseș, scrie Economedia.

 


 Este vorba despre două secțiuni cu o lungime de 67 de kilometri și o valoare de aproape 10 miliarde lei. Pentru lotul cu viaductul de 1,6 km de la Suplacu de Barcău, noul termen pentru depunerea ofertelor era ziua de vineri, 28 aprilie. De celealaltă parte, pentru lotul cu tunelul Meseș, termenul inițial era 6 aprilie, prelungit pentru miercuri, 26 aprilie, iar noul termen este 5 mai. Licitația are o valoare de aproape un miliard de lei, iar durata de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Constructorul care va câștiga acest contract trebuie să execute o serie de lucrări printre care:


  • 3 viaducte
  • 8 pasaje
  • 8 poduri, inclusiv un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1.650 m peste lac de acumulare. 

„Lucrările la acest lot au fost abandonate după rezilerea contractului Bechtel, în anul 2013. CNAIR a reușit să mai atribuie o dată contractul în anul 2015 dar constructorul spaniol nu a reușit să se mobilizeze iar contractul a fost reziliat din nou în anul 2016”, a afirmat Cristian Pistol.

Tunelul Meseș are o lungime de 2,8 kilometri și două galerii. Viteza de proiectare este de 120 km/h.


 Anul acesta, CNAIR a anulat și reluat licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, tronsonul de 41 de kilometri care include tunelul de 3 kilometri de la Meseș, de la 4 miliarde valoarea contractului fiind dublată la un cost cuprins între 7,5 și 8,8 miliarde lei. Termenul pentru depunerea ofertelor este 26 aprilie. De asemenea, pentru alți 29 de kilometri dintre Chiribiș și Biharia, se evaluează cele cinci oferte depuse.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lotul Autostrăzii Transilvania care dă coșmaruri constructorilor. Peste 230 de clarificări la contractul pentru lotul cu tunelul Meseș

Licitația pentru lotul „blestemat” din Autostrada Transilvania a fost anulată! Nimeni nu vrea să construiască 3 viaducte, 8 pasaje și 8 poduri!

Ultimele Stiri
abonare newsletter