Administrație

Parcul Observator prinde contur! Va fi gata în 2023. Boc: „90% din parc - suprafața verde” FOTO

Parcul Observator din cartierul Zorilor va fi gata în 2023. Noul parc al clujenilor va avea zone de promenadă, recreede, piste de biciclete și dotări moderne.

Parcul Observator din Zorilor va fi gata în 2023 / Foto: Facebook - Emil Boc Parcul Observator din Zorilor va fi gata în 2023 / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Un nou parc prinde contur in Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc, după ce a făcut o inspecție pe șantierul Parcului Observator din cartierul Zorilor.

Inspecție la lucrările de la Parcul Observator / Foto: Facebook - Emil Boc

Edilul a anunțată că Parcul Observator, o investiție de peste 1,5 milioane euro pe o suprafață de 1,2 hectar,  va fi finalizat anul acesta:


„Am verificat astăzi, alături de viceprimarul Dan Tarcea și Gheorghe Șurubaru, administratorul municipiului, stadiul lucrărilor la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Primăria urmărește să amenajeze aici un spațiu verde de calitate, accesibil tuturor (…) Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafața verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv celelalte amenajări prezentate mai sus (…) Primăria continuă investițiile în dezvoltarea zonelor verzi din cartierele Clujului”, a anunțat Emil Boc pe pagina de Facebook.

Parcul Observator prinde contur / Foto: Emil Boc - Facebook 

CITEȘTE ȘI:
Parcul Armătura, recepționat de Primărie. Boc: „E un spațiu unde clujenii se vor simți bine!”

Parcul Observator, în șantier / Foto: Emil Boc - Facebook

Proiectul noului parc prevede plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație. De asemenea, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.


Se lucrează la Parcul Observator / Foto: Emil Boc - Facebook

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 mil. euro (7.378.372,64 lei cu TVA). Proiectul va fi finalizat în cursul acestui an.

Stadiul lucrărilor la Parcul Observator / Foto: Facebook - Emil Boc

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PUZ-ul pentru Parcul Primăverii, lansat în consultare publică. Benzinăria din zonă va fi demolată. Suprafața parcului crește cu 25%

Mai mulți bani pentru modernizarea Parcului Feroviarilor. Noul spațiu verde, deschis până la finalul anului

Ultimele Stiri
abonare newsletter