Monitorul Cartierelor

Parcul Armătura, recepționat de Primărie. Boc: „E un spațiu unde clujenii se vor simți bine!”

Parcul Armătura, deschis recent pentru public, a fost recepționat de Primărie. „Parcul din cartierul Iris a fost modernizat împreună cu clujenii”, a declarat primarul Emil Boc.

Parcul Armătura, după lucrările de modernizare/Foto: Emil Boc Facebook.com Parcul Armătura, după lucrările de modernizare/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


La mijlocul lunii iulie, noul parc din cartierul Iris, cu o suprafață de peste 3 hectare, a fost deschis pentru clujeni. 

 


În prima zi din august a fost semnată recepția privind lucrările de modernizare a Parcului Armătura din cartierul Iris.  

„Parcul Armătura din Cluj-Napoca a fost deschis recent pentru clujeni, iar astăzi am semnat procesul verbal de recepție”, a anunțat, marți, primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook


CITEȘTE ȘI:
Parcul Armătura, deschis pentru clujeni. Emil Boc: „Dimensiunea verde a Clujului capătă noi obiective” VIDEO

Edilul Clujului a efectuat o vizită în teren pentru a verifica modul în care au fost efectuate lucrările.

„Am vrut să văd cum arată parcul și să mă asigur că, după ce a fost predat Primăriei, vom avea în continuare spații de calitate, precum cel din cartierul Iris. 


Este un parc cu o suprafață de 3,2 hectare, din bani europeni, cu teren de joacă pentru copii, cu peste 200 de noi arbori plantați, cu piste de bicicletă, cu iluminat LED și o toaletă publică ecologică. 

E un spațiu unde sper că se vor simți bine clujenii!”, a explicat edilul Emil Boc. 


Parcul din cartierul Iris a fost modernizat „împreună cu clujenii”, a declarat Emil Boc, în condițiile în care după deschiderea noului spațiu verde amenajat, Primăria a primit solicitări pentru amenajarea unui loc de joacă suplimentar pentru cei mici, dar și pentru amplasarea băncilor cu spătar. 

CITEȘTE ȘI:
Parcul Armătura, dotat cu mai multe bănci și un loc de joacă pentru copii, la solicitarea clujenilor. Investiția, realizată din banii Primăriei

„Am ținut cont de solicitările clujenilor, să avem un spațiu de joacă dedicat pentru copii, să avem aparate de fitness pentru cei care doresc să practice sportul în aer liber, am modificat lucrările la bănci, astfel încât să dispună de spătar”, a detaliat primarul Emil Boc. 

Până la finalul lui 2023, în cartierul Iris urmează să fie deschis și Parcul Feroviarilor, în urma investiției pentru modernizarea parcului în valoare de 9 milioane de euro. 

Un parc realizat din fonduri europene

Parcul Armătura a fost realizat din fonduri europene, iar valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.

În urma lucrărilor de reamenajare a Parcului Armătura au fost plantați 205 arbori noi, pe lângă cei existenți. În total sunt peste 400 de arbori în noul parc din cartierul Iris. 

Pista de biciclete este desfășurată pe o suprafață de 500 m, iar aleile pietonale se întind pe 1,8 km.

De asemenea, peste râul Someș a fost realizat un pod velo-pietonal. 

Zona verde beneficiază și de un teren de sport. 

În continuare, urmează să fie amplasate aparate de fitness, dar și aparate de joacă pentru copii, investiție ce urmează să fie realizată din fonduri publice.

Licitația pentru revitalizarea malurilor Someșului, în zona Parcului Armătura, a fost deschisă în decembrie 2020. După atribuirea licitației, Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor (CNSC) înregistra o sesizare în acest sens. În iulie 2021, Primăria Cluj-Napoca câștiga definitiv în instanță adjudecarea licitației pentru realizarea acestui obiectiv.

Până în 2030, Primăria își propune să planteze peste 100.000 de arbori și să reducă amprenta de carbon din oraș cu 15%.

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Parcul Armătura, deschis pentru clujeni. Emil Boc: „Dimensiunea verde a Clujului capătă noi obiective” VIDEO

Parcul Armătura, dotat cu mai multe bănci și un loc de joacă pentru copii, la solicitarea clujenilor. Investiția, realizată din banii Primăriei

Lucrările de reamenajare a Parcului Feroviarilor avansează substanțial. Proiectul de 9 milioane de euro se încheie în acest an

abonare newsletter