Monitorul Cartierelor

Lucrările la Parcul Observator, încheiate până la finalul anului. „Suntem într-o mică întârziere”

Amenajarea Parcului Observator continuă, iar autoritățile speră ca noul spațiu verde să fie accesibil clujenilor din 2024. Din păcate, lucrările au înregistrat întârzieri.

Lucrările de amenajare a parcului din cartierul Zorilor ar putea fi încheiate până în decembrie 2022/Foto: Emil Boc Facebook.com Lucrările de amenajare a parcului din cartierul Zorilor ar putea fi încheiate până în decembrie 2022/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În aprilie 2023, pe șantierul viitorului parc din cartierul Zorilor aveau loc lucrări de nivelare și săpături în teren, moment la care proiectul decurgea potrivit calendarului contractual agreat de constructori și administrația locală. 

 


Două luni mai târziu, proiectul a înregistrat mici întârzieri din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Se lucrează la Parcul din Zorilor. Litigiile nu au blocat lucrările, dar suntem într-o mică întârziere. 


Am câștigat, cred, 11 procese, mai suntem implicați într-un proces ce privește valoarea despăgubirilor. Proiectul merge mai departe și procesul merge mai departe, instanța se va pronunța și ce va decide instanța, vom pune în aplicare. 

CITEȘTE ȘI:
Primăria va ATACA sentința prin care Sile Pușcaș e despăgubit cu 23 mil. €. Boc: „Nu mă întrebați pe mine, eu întreb la rândul meu statul român”

Legat de lucrările de la Parcul Observator suntem într-o mică întârziere - au fost și foarte multe ploi, se lucrează la partea de pământ acum. 
Sunt lucrări care trebuie făcute atunci vremea este bună, sper ca firma să recupereze, astfel încât până la finalul acestui an să fie încheiate lucrările la acest parc”, a declarat, joi, viceprimarul Dan Tarcea la un post local de radio. 


Contractul de proiectare și execuție al viitorului Parc Observator din cartierul Zorilor a fost semnat în urmă cu un an de zile, în iunie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 7,3 milioane de lei. Executantul lucrărilor este Garden Center, alături de Ro-Verde Landscaping.

Potrivit proiectului, parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha și va oferi clujenilor variate modalități de petrecere a timpului liber, precum și zone cu destinația de promenadă. Parcul va dispune de locuri de joacă cu dotări moderne, zone de recreere pentru seniori, zonă de fitness în aer liber și facilități pentru bicicliști.


Mai multe proiecte verzi din oraș, gata în 2023

Recent, reprezentanții administrației locale anunțau că un alt proiect verde din municipiul Cluj-Napoca, Parcul Armătura, urmează să fie accesibil clujenilor din această vară. În cazul acestui proiect urmează să fie demarată procedura de recepție a lucrărilor. 

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.

De asemenea, viceprimarul Dan Tarcea a oferit un termen estimativ pentru încheierea lucrărilor la un alt parc așteptat de clujeni. Parcul Feroviarilor din zona Oașului-Răsăritului ar putea fi modernizat până în octombrie 2023.

„Lucrările la Parcul Feroviarilor sunt în grafic. În ultimul trimestru din acest an credem că va fi gata. Undeva în luna octombrie este estimarea noastră. Sunt lucrări de mare amploare. Într-un parc te poţi bucura în orice anotimp”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

În cazul acestui preoiect este vorba de reamenajarea integrală a unei suprafețe de 5,3 hectare.

De asemenea, reprezentanții Primăriei au anunțat că lucrările de remediere a deficiențelor apărute la Parcul Tineretului (Pădurea Clujenilor) continuă, prin intervenții punctuale realizate pe banii constructorului, context în care proiectul nu a fost încă recepționat de autorități. 

Administrația locală intenționează să revitalizeze mai bine de 190 de hectare de spațiu verde din oraș, potrivit asigurărilor oferite de municipalitate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

 

CITEȘTE ȘI:

Se lucrează intens la amenajarea parcului din cartierul Zorilor. Va avea spații de joacă, pistă de alergare, dar și o zonă umedă - FOTO/VIDEO

Parcul Armătura, deschis pentru clujeni din această vară

Primăria nu a recepționat lucrările la „Pădurea Clujenilor”, din cauza deficiențelor. Boc: „Remedierile se fac pe cheltuiala constructorului”

Zona Parcului Feroviarilor „își schimbă fața”: Podul Răsăritului va crea un nou traseu auto. Străzile, în curs de reamenajare

abonare newsletter