Administrație

Autostrada Transilvania. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Biharia-Chibriș. Contract de aproape 160 de milioane de euro pentru 28 km

Secțiunea Chibriș-Biharia de pe A3 a fost deblocată prin desemnarea câștigătorului licitației pentru acest segment de autostradă. Contractul de 785 de milioane de lei are un termen de realizare de 24 de luni.

Licitație câștigată pe secțiunea Chibriș-Biharia de pe Autostrada Transilvania/Foto: Cristian Pistol Facebook.com Licitație câștigată pe secțiunea Chibriș-Biharia de pe Autostrada Transilvania/Foto: Cristian Pistol Facebook.com

 

 


La finalul lunii trecute, Sorin Grindeanu anunța, la Cluj, deblocarea proiectelor pentru realizarea Autostrăzii Transilvania.

 


Joi, Ministerul Transporturilor a confirmat desemnarea câștigătorului licitației pentru secțiunea Chibriș-Biharia, proiect ce are un termen de realizare de doi ani de zile, în lipsa contestațiilor. Contractul este unul generos. 

„A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construcția Subsecțiunii Chiribiș- Biharia a Autostrăzii Transilvania!”, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu


După semnarea contractului, asocierea de constructori români va avea la dispoziție 785,21 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) pentru construcția celor 28,55 km ai acestui proiect.

Procedura pentru semnarea contractului (finanțat din fonduri europene nerambursabile) va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.


Șeful CNAIR Cristian Pistol a confirmat informația privind desemnarea firmei câștigătoare pentru semnarea contractului pentru acest segment de pe A3. 

Astfel, asocierea de constructori și proiectanți români Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA a fost desemnată câștigătoare pentru realizarea secțiunii de autostradă Chiribiș-Biharia de pe AutostradaTransilvania. 


Contractul în valoare de 785,21 milioane de lei (fără TVA) va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile. 

„De la momentul semnării contractului, Asocierea va avea la dispoziție 24 de luni, din care 6 luni pentru perioada de proiectare + 18 luni perioada de executie a lucrărilor, pentru finalizarea celor 28,55 de km ai acestei secțiuni de autostradă”, a notat șeful CNAIR pe pagina de Facebook

Licitație câștigată pe secțiunea Chibriș-Biharia de pe Autostrada Transilvania/Foto: Cristian Pistol Facebook.com

Pentru lotul de 28,55 de kilometri dintre Biharia și Chiribiș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) lansa, în august anul trecut, a treia licitație, care a fost suspendată ulterior. 

Pentru lotul Poarta Sălajului-Zalău-Nusfalău de pe A3, CNAIR a suspendat la începutul lunii mai licitația. Lotul cu tunelul Meseș este cel mai dificil segment al Autostrăzii Transilvania Cluj – Oradea. 

Un alt segment de pe A3, care prevede finalizarea lucrărilor pe Suplacu de Barcău – Chiribiș, așteaptă depunerea ofertelor până pe 12 iunie 2023. 

Cea mai avansată secțiune de pe Autostrada Transilvania, Chețani-Câmpia Turzii, înregistrează un grad de execuție de circa 50%. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Două loturi ale Autostrăzii Transilvania „bat pasul pe loc”, la 18 ani de la prima lopată. „Trebuie pornită o nouă licitație. Un record mondial?”

La 20 de ani de la începerea lucrărilor, CNAIR nu știe cum trebuie să arate lotul Suplacu-Chiribiș al A3 și ce lucrări mai sunt de făcut

Guvernul va aproba noi costuri pentru Centura Metropolitană a Clujului. Sorin Grindeanu: „Licitația să fie susținută în parametri normali, să vină companii să realizeze investiția” VIDEO

Autostrada Transilvania. Lotul Chețani-Câmpia Turzii, peste 50% grad de realizare. Grindeanu: „Se lucrează foarte bine. Sper ca anul acesta tronsonul să fie redat circulației”

abonare newsletter