Administrație

Șoferii își strică mașinile pe drumul de 4 benzi din Jucu, la câteva luni de la lărgire! Reparații pe carosabil, pe cheltuiala constructorului

Pe DN1C, în Jucu, au apărut deja probleme, deși au trecut doar câteva luni de la lărgirea sa la patru benzi. Șoferii își pot avaria mașinile din cauza degradărilor.

Degradări la DN1C, în Jucu, la câteva luni de la lărgirea drumului la 4 benzi / Foto: cititor monitorulcj.ro Degradări la DN1C, în Jucu, la câteva luni de la lărgirea drumului la 4 benzi / Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Șoferii au început să circule pe drumul de patru benzi din Jucu, DN1C, încă din luna noiembrie 2022. Acesta a fost lărgit la patru benzi anul trecut și deja apar primele probleme.

Degradări la carosabil pe DN1C în zona căii ferate, Jucu / Foto: cititor monitorulcj.ro

Un cititor monitorulcj.ro ne-a semnalat că în zona căii ferate există probleme majore și că ar fi înregistrat pagube la mașină. El susține că degradările au apărut în mai multe zone ale drumului, nu doar în zona căii ferate:


„Vă trimit niște poze de pe drumul cu patru benzi de la Jucu... pe care se dezintegrează asfaltul la scurt timp după deschiderea lui. Dacă doriți să scrieți pe tema asta, având în vedere pagubele suferite de șoferii care nu îl cunosc suficient de bine ca să evite zonele cu probleme. Mai sunt și alte zone în care s-au format gropi, în afara celei din poze cu linia de cale ferată. Pozele sunt de luni seara, 17 aprilie”, ne-a semnalat un cititor al ziarului monitorulcj.ro.

Pentru a clarifica situația, am luat legătura cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj și am solicitat un punct de vedere.


Degradările apărute la drum, remediate pe cheltuiala constructorului

Conform reprezentanțiilor instituției, CFR Infrastructura va interveni în curând pentru remedierea problemelor la calea ferată (cel mai probabil săptămâna viitoare), după care vor interveni cei de la DRDP Cluj:

„În conformitate cu prevederile art. 32, alineat (2) din OG 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, întreținerea căii ferate care traversează DN 1C, km 20+200, respectiv legătura dintre linia secundară 401 (Cluj-Napoca-Dej) a magistralei 400 și Unitatea Militară (UM 01489) din localitatea Jucu revine Companiei Naționale de Căi Ferate «CFR» SA: «Întreținerea trecerilor la același nivel, paza și securitatea în limitele zonei de siguranță a căii ferate revin deținătorilor acestei căi». După amenajarea căii ferate de către CFR Infrastructură, Secția Producție din cadrul DRDP Cluj va interveni pe sectorul de drum afectat cu mixtură asfaltică preparată la cald, pentru aducerea la nivel cu aceasta”, au declarat, pentru monitorulcj.ro, reprezentanții DRDP Cluj.


Probleme la DN1C - Jucu / Foto: cititor monitorulcj.ro

Costurile reparațiilor pe carosabil vor fi suportate de constructor: „Lucrările de întreținere periodică pe timp de vară - Covoare asfaltice cu MAS 16 de 4 cm cu frezare, executate pe DN 1C în luna noiembrie 2022 nu au fost recepționate, iar degradările apărute la partea carosabilă vor fi remediate pe cheltuiala constructorului. Se va interveni în perioada imediat următoare, de îndată ce conditiile meteorologice vor permite așternerea mixturilor asfaltice. Garanția va fi de 5 ani de la data recepționării lucrărilor”, au mai transmis reprezentanți ai DRDP Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Stop accidentelor!” Locuitorii din Jucu cer măsuri pentru siguranța șoferilor: „Șoseaua s-a lărgit la 4 benzi și a devenit «drumul morții»”

Locuitorii din Jucu câștigă? Se montează „stâlpișori” pe „drumul morții”, iar semaforul din zonă va funcționa mai mult timp

abonare newsletter