Administrație

Un pasaj de legătură va fi construit între DN1C și DJ 109D, în Jucu, la Tetarom III

Consiliul Județean Cluj se va asocia cu comuna Jucu pentru construirea unui pasaj de legătură între DN 1C și DJ 109D din zona Parcului Industrial Tetarom III.

Un pasaj de legătură va fi construit între DN1C și DJ 109D, în Jucu, la Tetarom III Un pasaj de legătură va fi construit între DN1C și DJ 109D, în Jucu, la Tetarom III

Președintele Consiliului Județean Cluj a inițiat un proiect de hotărâre care vizează asocierea județului cu comuna Jucu pentru realizarea obiectivului de investiții „Pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III”.

„Am decis să preluăm inițiativa și să contribuim la rezolvarea acestei probleme întrucât conștientizăm pe deplin necesitatea și importanța unei astfel de investiții în zonă. Cu siguranță, vom contribui cu tot ceea ce ține de noi pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și cu o fluiditate corespunzătoare, iar accesul către Parcul Industrial Tetarom III și activitatea acestuia să se realizeze într-un mod optim”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Proiectul, finanțat de CJ Cluj

Pentru materializarea inițiativei, Consiliul Județean Cluj va întocmi și finanța din bugetul propriu studiul de fezabilitate, va elabora documentațiile tehnico-economice și de urbanism necesare și va întreprinde demersurile în vederea obținerii unor finanțări nerambursabile.

În același timp, în sarcina comunei Jucu va intra atât analizarea și stabilirea, de comun acord cu Consiliul Județean, a scenariului tehnico-economic optim care va rezulta în urma întocmirii studiului de fezabilitate, cât și punerea la dispoziție a terenurilor necesare pentru realizarea obiectivului de investiții, situate pe raza sa administrativ-teritorială.


Prin intermediul proiectului se urmărește fluidizarea traficului rutier pe DN 1C, în zona Parcului Industrial Tetarom III, reducerea sau chiar eliminarea accidentelor rutiere soldate cu victime sau/și cu pagube materiale ș.a. Reamintim, în acest context, faptul că Parcul Industrial Tetarom III, cu o suprafață de aproximativ 150 ha, este situat în comuna clujeană Jucu. Acesta este cel de-al treilea parc industrial realizat de Consiliul Județean Cluj și a fost inaugurat în luna februarie, anul 2008.

Director Bosch: „Parcul s-a dezvoltat, infrastructura a rămas la fel”

În luna septembrie, odată cu inaugurarea halei a treia de producție Bosch la Jucu, directorul Bosch România, Mihai Boldijar, a vorbit despre dezvoltarea fabricii de la Cluj, arătând însă că este nevoie ca și infrastructura rutieră „să țină pasul” cu investițiile private din țară.


Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL şi reprezentantul grupului Bosch din România, a declarat că, deşi fabrica de la Cluj s-a dezvoltat şi extins continuu de la deschiderea ei în 2013, infrastructura pusă la dispoziţie de autorităţi a rămas la fel. El susţine că firmele din parcul industrial de la Jucu au cerut în repetate rânduri să fi e legate la Autostradă, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De asemenea, el a declarat că un pasaj pe sub sau  peste calea ferată ar fi foarte de ajutor, pentru a scăpa de barieră, însă nici acest lucru nu s-a întâmplat.

„Am cerut o ieşire direct la autostradă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Parcul s-a dezvoltat mult din 2013 şi până în prezent, dar infrastructura a rămas la fel. Normal ar fi fost să ţină pasul cu dezvoltarea din zonă. Ar trebui evitată bariera, fie printr-un pasaj subteran, fie printr-o supratrecere, să nu mai stea camioanele pline după un tren care merge cu 20 de kilometri la oră. De fapt, totul ar trebui modernizat, pentru că şi transportul feroviar ne-ar putea fi de mare ajutor, atât pentru marfă, cât şi pentru angajaţi”, a declarat acesta.


 

CITEȘTE ȘI:

Parcurile Tetarom, locul I național din punct de vedere al profitabilității investițiilor în infrastructura de business

Bosch a deschis oficial a treia hală de producție la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter