Administrație

Cum a fost gestionată avaria din Florești care a lăsat zeci de gospodării fără curent? Pivariu: „S-a lucrat non-stop pentru remedierea situației”

„S-a depus un efort extraordinar!”Avaria la magistrala de apă din Florești care a lăsat zeci de locuințe fără curent și cu gospodăriile inundate în pragul Paștelui a presupus o mobilizare continuă din partea autorităților, situația fiind remediată la mai bine de 30 de ore distanță.

Remediere în timp record a avariei la magistrala de apă din Florești: „S-a depus un efort extraordinar!”/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Remediere în timp record a avariei la magistrala de apă din Florești: „S-a depus un efort extraordinar!”/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Zeci de gospodării din Florești au fost inundate în Vinerea Mare din cauza unei avarii la magistrala de apă. Pompierii au evacuat apa din curțile oamenilor vreme de câteva ore.  

 


Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a arătat că intervenția pentru remedierea situației a presupus o mobilizare la nivel de echipe atât din partea autorităților, cât și a echipajelor ISU, dar și a reprezentanților companiei de apă. 

„Cantitatea de apă care a curs a fost destul de mare. 


Am stat focusați pe problemă cu toți factorii ce au putut participa la intervenție și s-a lucrat non-stop, peste 30 de ore, iar cei de la compania de apă au depus un efort extraordinar pentru remedierea acestei avarii”, a declarat Bogdan Pivariu într-o intervenție la un post local de radio. 

Accidentul din Vinerea Mare a fost remediat în timp record, astfel încât a doua zi, sâmbătă, apa a început să ajungă în locuințele oamenilor afectați de avarie.


Potrivit primarului de Florești compania de apă este cea care și-a asumat pagubele produse în urma accidentului ce a lăsat mai multe locuințe din sat fără apă și curent, context în care gospodăriile au fost inundate de apă.

„Am ținut legătura în permanență și cu compania de apă, și cu cetățenii din zona afectată, iar după circa treizeci de ore de intervenție continuă s-a reușit remedierea acestei avarii”, a explicat Pivariu. 


Cu toate acestea, din cauza diametrului magistralei și a cantității de apă scurse, oamenii au rămas o bună perioadă de timp cu gospodăriile inundate de apă. 

De altfel, pe parcursul intervenției autoritățile locale au încercat să furnizeze apă pe rute alternative în toată comuna, însă în unele zone, din cauza presiunii reduse, locuințele au rămas în continuare fără apă, situație în care reprezentanții Primăriei au intervenit prin intermediul agenților Poliției locale pentru a informa populația și a aduce apă în locuințe cu ajutorul cisternelor. 

Avaria produsă în Vinerea Mare la o conductă de apă din comuna Florești s-a soldat cu pagube materiale. 

În prezent, autoritățile lucrează la refacerea completă a carosabilului, inclusiv prin turnarea unui nou strat de asfalt. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de case INUNDATE în Florești, în Vinerea Mare! S-a produs o avarie la magistrala de apă. VIDEO/FOTO

Avaria de la conducta de apă din Florești a fost remediată. Pivariu: „Se intervine și la refacerea părții de carosabil afectată”

Explozie la o conductă de apă în Dej. Apa a țâșnit la câțiva metri înălțime. VIDEO

abonare newsletter