Actualitate

Avaria de la conducta de apă din Florești a fost remediată. Pivariu: „Se intervine și la refacerea părții de carosabil afectată”

Avaria la magistrala de apă care s-a produs vineri dimineața în Florești și a inundat zeci de case a fost remediată.

Avaria la magistrala de apă care s-a produs vineri dimineața în Florești și a inundat zeci de case a fost remediată/ Foto: Bogdan Pivariu - Facebook Avaria la magistrala de apă care s-a produs vineri dimineața în Florești și a inundat zeci de case a fost remediată/ Foto: Bogdan Pivariu - Facebook

 

O avarie la magistrala de apă s-a produs vineri dimineața în Florești.


 

Zeci de case din zona străzii Tăuțiului au fost inundate, iar oamenii au rămas fără curent.


Potrivit primarului comunei Florești, Bogdan Pivariu, avaria a fost remediată, iar în acest moment se lucrează la refacerea părții carosabile pentru a nu îngreuna traficul.

„Avaria la magistrala de apă de pe strada Tăuțiului a fost remediată. Astăzi a fost reluată alimentarea cu apă pe traseul magistralei avariate. 


Compania de Apă Someș-Cluj informează că sunt necesare câteva ore pentru ca debitul pe magistrala să atingă cotele normale, astfel încât si alimentarea cu apă a consumatorilor, atât din Florești cât și din Cluj-Napoca să fie făcută la o presiune normală a apei în rețea. 

Tot astăzi se intervine și la refacerea părții de carosabil afectată, pentru ca traficul de pe aceasta arteră să fie reluat în condiții normale.


Având în vedere implicațiile păguboase ale acestei avarii, în pragul sfintelor Sărbători de Paște, vreau să mulțumesc tuturor părților implicate în efortul de remediere urgentă a acestei avarii”, a declarat Bogdan Pivariu.

Potrivit Companiei de Apă Someș în Florești există încă zone unde apa este sistată.


Pompierii au lucrat 14 ore în continuu la evacuarea apei din comuna Florești

Pompierii au lucrat 14 ore în continuu la evacuarea apei după inundațiile provocate de avarierea unei magistrale de apă din comuna Florești.

„Intervenția pentru evacuarea apei din comuna Florești a ajuns la final. Pompierii clujeni au încheiat intervenția începută la primele ore ale dimineții de vineri, 14 aprilie, în comuna Florești. Echipajele noastre au fost solicitate să evacueze apa care a inundat străzile Tăuțiului, Ioachim Olteanu și Muncitorilor. De asemenea, am primit o solicitare pentru evacuarea apei care a cuprins subsolul unui bloc situat pe strada Cetății.

La fața locului s-a deplasat în primă instanță echipajul de la Punctul de Lucru Florești, începând cu ora 04:00. Ulterior, forțele au fost suplimentate cu personal și autospeciale de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca, respectiv Turda, Huedin și Dej. În total au acționat patru autospeciale de capacitate mare și medie, respectiv opt motopompe, încadrate de un ofițer și 23 de subofițeri. Pe timpul intervenției, pompierii au ajutat un bărbat de aproximativ 70 de ani să iasă dintr-un subsol, unde era blocat. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite sprijin medical. De asemenea, echipajele noastre au salvat mai multe găini din gospodării.

În total, pompierii au evacuat apa din 18 curți și gospodării, întocmindu-se 24 de procese verbale de constatare a pagubelor. Forțele noastre finalizat misiunea la ora 17:45, după aproape 14 ore”, a transmis vineri ISU Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avaria la magistrala de apă, de mari dimesiuni! Floreștenii nu rămân fără apă, dar nu au curent de Vinerea Mare

Intervenție de 14 ore a pompierilor după inundațiile din Florești! Un bărbat de 70 de ani, blocat în subsol

abonare newsletter