Administrație

Etapele realizării metroului. Organizarea de șantier va începe în Sopor: „Vom interveni în zona în care vom produce cel mai mic deranj”

Proiectul metroului din Cluj pare să se concretizeze treptat. După semnarea contractului și elaborarea fazei de proiectare, șantierul va fi deschis în zona Sopor, nu în Florești.

Primele lucrări la metroul din Cluj vor fi realizate în zona Sopor/Foto: Emil Boc Facebook.com Primele lucrări la metroul din Cluj vor fi realizate în zona Sopor/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Primele lucrări la viitorul metrou din Cluj vor fi realizate în zona cartierului Sopor, potrivit administrației locale. 

 


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri că în perioada următoare va fi semnat contractul pentru realizarea metroului de la Cluj-Napoca.

Edilul Emil Boc s-a arătat mulțumit de derularea acestui proiect și a arătat că etapele de realizare se derulează potrivit prevederilor legale. 


Sopor: cea mai bună zonă pentru săpăturile la metrou

Zona cartierului Sopor oferă cel mai sigur teren pentru organizarea de șantier și începerea lucrărilor la metrou. 

De altfel, primarul a susținut că atât metroul, cât și centura metropolitană reprezintă două proiecte care sunt dezvoltate coerent. 


„Mă bucur că suntem în grafic cu acest proiect al metroului. Și același lucru îl facem acum și cu centura metropolitană, pentru a fi în grafic. 

Suntem în evaluare pentru un tronson al centurii ocolitoare, din cele șase oferte depuse. Iar pentru celelalte două tronsoane în luna aprilie expiră termenul de depunere a ofertelor. 


E un proiect fundamental pentru Cluj, cu o valoare de 1 miliard de euro. 

Și altă veste bună este că suntem în grafic cu toate aceste proiecte și vom respecta pașii legali și instituționali prevăzuți de lege, precum și a termenelor din PNRR.

Următorul pas în cazul proiectului metroului prevede semnarea contractului și, după care urmează faza de proiectare, pregătirea șantierului și derularea lucrărilor. 

În graficul proiectului se va începe dintr-o parte, astfel încât cea mai bună zonă de intrare este în Sopor, unde este teren viran, un spațiu deschis pe unde să se intre. 

Din Florești nu ai spațiul necesar de intrare pentru demararea lucrărilor, din această cauză s-a optat pentru zona Sopor. 

Vom începe din zona în care vom produce cel mai mic deranj, în Sopor este spațiul unde poate începe organizarea de șantier. Altfel, în Florești ar trebui dărâmate câteva blocuri pentru a dispune de spațiu deschis necesar”, a declarat joi, primarul Emil Boc, la un post local de radio. 

Ministrul Sorin Grindeanu a declarat recent că zilele următoare vor aduce semnarea contractului pentru realizarea metroului din Cluj. Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor a îndeplinit bornele prevăzute pentru a treia tranșă de fonduri PNRR.

Săptămâna trecută, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația depusă de firma din Turcia, Dogus, în urma licitației pentru construirea metroului clujean. Cu alte cuvinte, Primăria Cluj-Napoca a primit undă liberă să semneze contractul cu turcii de la Gülermak. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Contractul pentru metroul din Cluj va fi semnat în următoarele zile. Grindeanu: „Semnalele sunt pozitive, am îndeplinit toate bornele”

Verdict în favoarea Primăriei Cluj-Napoca. Poate să semneze contractul pentru metrou!

Cine sunt cei șase constructori care au depus oferte pentru prima etapă a Centurii Metropolitane. Firme din Cluj și Austria concurează pentru un contract de peste 100 de milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter