Administrație

Autostrada Transilvania: O nouă amânare pentru finalizarea lucrărilor pe Nădășelu-Zimbor

Lucrările la tronsonul Nădășelu-Zimbor, cu o distanță de 30 km, urmează să fie încheiate la un nou termen avansat de autorități. Inițial, lotul urma să fie deschis în 2024.

Termen prelungit pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Nădășelu-Zimbor de pe A3/captură foto Asociația Pro Infrastructura youtube.com Termen prelungit pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Nădășelu-Zimbor de pe A3/captură foto Asociația Pro Infrastructura youtube.com

 

 


Cei 30 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania urmau să fie finalizați în 2024, potrivit termenului inițial, cu mult înainte de termenul contractual, februarie 2025. 

 


Lotul Nădășelu-Zimbor înregistra un avans considerabil al lucrărilor de șantier, de aproape 50%. 

Programul de execuție ar fi fost acualizat în noiembrie 2022.


Termenul de finalizare a lucrărilor pe tronsonul Nădășelu - Zimbor (30 km) din Autostrada Transilvania a fost prelungit până în aprilie 2025, conform graficului de execuție actualizat, potrivit economica.net

De asemenea, stadiul fizic al lucrărilor pe acest contract a ajuns la 47,24% în decembrie 2022, conform celor mai recente date de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


Prelungirea termenului de execuție ar fi cauzată de problemele întâmpinate de constructor în teren, precum alunecări, păduri și cimitir. Acestea ar fi determinat reproiectarea unor secțiuni, inclusiv propunerea construirii unui tunel, potrivit pasionaților de infrastructură.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Nădășelu – Zimbor a fost semnat în decembrie 2020 cu asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj. 


Ordinul de începere a proiectării a fost dat pe 25 ianuarie 2021. 

Inițial, contractul prevedea 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Valoarea de semnare a contractului este de 1,39 de miliarde de lei, aceasta fiind majorată anul trecut cu 235 de milioane de lei.

Proiectul drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania înregistra recent încă un pas important, prin obținerea avizului necesar de la CNAIR, și se apropie de licitația de execuție.

Realizarea acestui proiect va permite o conectivitate mai rapidă între Cluj-Napoca și Autostrada Transilvania, prin Tureni.

CITEȘTE ȘI:

UMB, progres de 50% pe lotul Nădășelu-Zimbor al A3. Sectorul de drum ar putea fi dat în trafic înainte de termen!

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost avizat. Deputat USR Cluj: „Intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție”

Licitația pentru cel mai dificil lot rămas din Autostrada Transilvania, anulată și relansată. Noul constructor va avea 6 ani jumătate la dispoziție să termine lucrările

abonare newsletter