Administrație

Licitația pentru cel mai dificil lot rămas din Autostrada Transilvania, anulată și relansată. Noul constructor va avea 6 ani jumătate la dispoziție să termine lucrările

CNAIR a anulat și reluat în aceeași zi licitația pentru proiectarea și execuția tronsoanelor de autostradă dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv a tunelului de la Meseș.

Autostrada Transilvania / FOTO: Lotul Nădășelu-Zimbor, foto aprilie 2022, Asociația Pro Infrastructură

 

 


CNAIR a anulat joi, 26 ianuarie, procedura de atribuire de licitație restrânsă pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău, Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău, km 25+500 – km 40+637, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș și Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău, km 40+660 (km 40+637 3B3) - km 66+500.

 


Motivul ar fi creșterile de prețuri înregistrate pe piața de profil în ultima perioadă, precum și pentru revizuirea documentației în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent  și cu realitatea existentă în teren. Tot joi, procedura de achiziție publică a fost reluată prin încărcarea documentației de atribuire în SICAP.

Durata de proiectare și execuție a contractului este de 78 de luni, din care 18 luni pentru etapa de proiectare șpi 60 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor. Contractul va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Transport (POT).


Acest obiectiv, în lungime de 41 km, include numeroase lucrări de artă printre care 65 de viaducte, poduri și pasaje pe și peste autostradă, în lungime totală de aproximativ 13 km.

Tunelul Meseș are două galerii cu 2 benzi de circulație pe sens în lungime de 2.89 km. După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțul de Participare aferent contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor.

CITEȘTE ȘI:

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost avizat. Deputat USR Cluj: „Intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție”

Pas important pentru drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania. Guvernul aprobă exproprierile pentru proiect

Ultimele Stiri
abonare newsletter