Administrație

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania a fost avizat. Deputat USR Cluj: „Intrăm în linie dreaptă pentru licitația de execuție”

Proiectul drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania înregistrează încă un pas important, prin obținerea avizului necesar de la CNAIR, și se apropie de licitația de execuție.

Proiectul tehnic pentru drumul expres A3-Tureni, avizat la CNAIR/captură foto Viorel Băltărețu Facebook.com Proiectul tehnic pentru drumul expres A3-Tureni, avizat la CNAIR/captură foto Viorel Băltărețu Facebook.com

 

 


Proiectul pentru construirea drumului de legătură între Cluj-Napoca și Autostrada Transilvania, prin Tureni, a intrat în linie dreaptă și ar putea fi implementat fără întârzieri majore.

 


Deputatul USR de Cluj Viorel Băltărețu a anunțat, vineri, că proiectul Drumului Expres Cluj Napoca – Autostrada Transilvania a mai parcurs o etapă importantă. 

Astfel, proiectul a fost avizat de Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 


Realizarea acestui proiect va permite o conectivitate mai rapidă între Cluj-Napoca și Autostrada Transilvania, prin Tureni. 

CITEȘTE ȘI:
Pas important pentru drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania. Guvernul aprobă exproprierile pentru proiect

„AVIZAT: Proiectul tehnic al drumului expres A3 - Tureni


Avizul dat de Consiliul Tehnico - Economic al CNAIR face parte dintr-un nou tip de contract în proiectele de infrastructură. 

Din acest moment, intrăm în linie dreaptă pentru licitația 𝒅𝒆 𝒆𝒙𝒆𝒄𝒖𝒕̗𝒊𝒆, care se va desfășura peste aproximativ două săptămâni.


Chiar dacă suntem în întârziere cu desfășurarea proiectului, mă bucur că ne apropiem de startul lucrărilor propriu-zise.

Monitorizez evoluția în continuare și vă țin la curent”, a notat deputatul Viorel Băltărețu pe pagina sa de Facebook. 

Proiectul tehnic pentru drumul expres A3-Tureni, avizat la CNAIR/captură foto Viorel Băltărețu Facebook.com

Drum cu două noduri rutiere, poduri și pasaje 

Informația privind aprobarea proiectului tehnic al drumului expres A3-Tureni a fost confirmată și de șeful CNAIR, Cristian Pistol. 

„Tot astăzi am aprobat în CTE Proiectul Tehnic al Drumului Expres care va asigura conexiunea între A3 (zona Turda) și DN1 (zona Tureni), in Transilvania.

Pe drumul cu o lungime de aproximativ 5 km vor fi construite două noduri rutiere și 9 poduri și pasaje.

Urmează lansarea în licitație a contractului pentru execuția acestui nou drum de mare viteză”, a notat șeful CNAIR, Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook. 

Drumul Expres va asigura legătura dintre 2 căi principale de transport: autostrada A3 (Turda) și drumul național european DN1/E81 în zona localităţii Tureni, degrevând traficul greu şi de tranzit din municipiul Turda, scurtând timpii de parcurs între zona metropolitană Cluj și Autostrăzile A10 Turda – Sebeş și A3 Transilvania, contribuind la reducerea emisiilor de noxe din mediul urban al municipiului Turda care este traversat în prezent de DN1 şi DN 15.

CITEȘTE ȘI:

Semne bune anul are! Licitație pentru centură și legătura Clujului la A3, în ianuarie. Începe și proiectarea pasajului de la Tăietura Turcului

Pas important pentru drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania. Guvernul aprobă exproprierile pentru proiect

Licitația pentru cel mai dificil lot al Autostrăzii Transilvania Cluj – Oradea va fi anulată

Drumul de legătură Cluj-Autostrada Transilvania, întârzieri reduse în următorii ani? Deputat clujean: „Birocrația îngroapă DX A3-Tureni”

Ultimele Stiri
abonare newsletter