Administrație

Bugetul comunei Florești pe 2023, cel mai mare din istorie. Valoarea se ridică la peste 150 mil. lei

Bugetul local în valoare de peste 150 de milioane de lei al comunei Florești pe anul 2023 este cel mai mare din ultimii ani.

Bugetul local în valoare de peste 150 de milioane de lei al comunei Florești pe anul 2023 a fost adoptat, miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu Local/ Foto: Primăria Comunei Florești - Cluj Bugetul local în valoare de peste 150 de milioane de lei al comunei Florești pe anul 2023 a fost adoptat, miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu Local/ Foto: Primăria Comunei Florești - Cluj

 

Floreștiul va avea 154.368.494 de lei pentru bugetul din acest an.


 

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, a transmis că acest buget este cel mai mare comparativ cu anii precedenți.


CITEȘTE ȘI:
Floreștiul are un nou PUG, care aduce peste 500 de hectare de spații verzi. Pivariu: „În viitor, se vor construi preponderent imobile cu regim redus de înălțime”
Iluminatul public din Florești se modernizează pe mai multe străzi. Investiție de aproximativ 2,4 mil. lei

„Cel mai mare buget din istoria Floreștiului. Pentru anul 2023, bugetul propus prin proiectul de buget al comunei este de 154.368.494 lei.

Avem nevoie în continuare de susținerea investițiilor și de rezolvarea unui procent cât mai mare din problemele cu care se confruntă localitatea noastră.


Împreună cu aparatul de specialitate și cu Consiliul Local ne propunem să ducem la bun sfârșit și anul acesta cât mai multe dintre aceste provocări.”, a declarat Bogdan Pivariu.

Prezent la un post de radio local, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că 52% din bugetul local este direcționat spre investiții.


„52% (din bugetul local – n.red.) este direcționat spre investiții. A fost o creștere foarte mare și este cea mai mare sumă pe care o are Floreștiul la îndemână. Ne-am făcut temele din timp, am urmărit toate axele de finanțare pe care le-am putut obține, am scris proiecte (...) Pentru că ne-am făcut temele și am fost pregătiți pentru tot ceea ce înseamnă fonduri europene nerambursabile și am ajuns la această sumă de peste 154 de milioane de lei, dintre care aproximativ 80 de milioane sunt redirecționați spre investiții”, a declarat Bogdan Pivariu la un post de radio local.

Potrivit primarului comunei Florești, pentru infrastructura rutieră sunt 23% din tot bugetul.


„Pentru infrastructură rutieră de exemplu merg undeva 23% din buget și discutăm de rezolvarea problemelor de la Strâmtoarea Terra unde s-a finalizat licitația pe lotul 1 respectiv asfaltul, lotul 2 ce înseamnă utilități (...) Eu sper cum am reușit la strada Eroilor în 2022 să finalizăm și acest proiect. În învățământ avem undeva la 17% adică peste 22 de milioane de lei unde avem în plan să construim încă o clădire care să găzduiască 7-8 clase, în funcție de ceea ce va ieși după proiectul tehnic”, a adăugat Pivariu.

Bugetul se află în dezbatere publică, iar în data de 2 februarie va fi votat.

Realizările lui Bogdan Pivariu în 2022

Primarul comunei Florești Bogdan Pivariu a vorbit în urmă cu două săptămâni la un post de radio local de realizările din 2022, chiar dacă a fost un an dificil.

Printre proiectele finalizate se numără strada Eroilor, care este prima stradă „smart” din comuna Florești. Potrivit edilului, Administrația din Florești a reușit să contracteze în 2022 fonduri nerambursabile în valoare de peste 27 milioane de euro.

„Am reușit să finalizăm acel proiect care la un moment dat părea interminabil și insurmontabil, strada Eroilor, căreia îi știm cu toții istoria care a început în fosta administrație și s-a blocat. Am preluat mandatul, a trebuit să reziliem un contract cu toate problemele în vigoare și am reușit să schimbăm proiectul și în acest moment este finalizat. Mai sunt doar mici retușuri de făcut pentru a fi în totalitate așa cum ne-am dorit. În nici șase luni a fost gata această lucrare cu dificultățile de rigoare pe care le-am întâmpinat, inclusiv de la furnizori care datorită crizei materialelor au furnizat mai greu anumite materiale pe care le-am folosit acolo.

De asemenea, am avut o mică întârziere în ceea ce înseamnă proiectele și mi-aș fi dorit ca în 2022 să fie o grabă mai mare în evaluarea proiectelor pe care le-am depus pentru fonduri europene cât și la fonduri nerambursabile, guvernamentale.

Nu a fost ritmul pe care mi l-am dorit eu, dar până la urmă lucrurile s-au terminat cu bine. Raportat la bugetul comunei Florești, am atras și contractat peste 27 milioane euro, fonduri nerambursabile, în condițiile în care bugetul de investiții este de aproape 10 milioane de euro, deci aproape triplu, iar dacă ne raportăm la tot bugetul adică investiții și funcționare care era 20-29 milioane de euro”, a adăugat Pivariu.

Bogdan Pivariu a adăugat că proiectele scrise și depuse sunt în total de 189 de milioane de lei, iar în suma aceasta nu este adăugat și Muzeul Identității Transilvănene care va fi finanțat prin PNRR.

CITEȘTE ȘI:

Beard Brothers se apropie de cei 300.000 de euro pentru realizarea școlii de meserii din Florești. Cum va arăta noua clădire? GALERIE FOTO

Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter