Educație

Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

Comuna Florești va dispune de o nouă creșă, cu o capacitate de 70 de locuri. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale. Unitatea de învățământ va fi realizată în cartierul Cetatea Fetei.

Creșă modernă în Florești, proiect/ captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com Creșă modernă în Florești, proiect/ captură foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea unei noi creșe în Florești. Aceasta va fi construită în cartierul Cetatea Fetei, lângă parcul de joacă. Valoarea investitiei este de peste 17 milioane de lei/circa 3,4 milioane de euro, potrivit anunțului făcut de primarul Bogdan Pivariu.

 


O creșă modernă

Creșa din Florești va fi una modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile. Aceasta va dispune de o capacitate de 70 de locuri.


„Știu că actul de învățământ este unul dinamic și că are nevoie de investiții constante. 

De aceea, vă asigur că privesc cu mare responsabilitate rezolvarea și îmbunătățirea tuturor facilităților educaționale din Florești”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu. 


Creșa va fi construită după un proiect tip, elaborat de minister care va diminua substanțial timpul necesar construcției.

CITEȘTE ȘI:

Creșa din Borhanci, aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Boc: „Vom construi cea mai mare creșă din Cluj”

VIDEO. Cum arată creșele futuriste pe care Ministerul Dezvoltării vrea să le construiacă în marile orașe

abonare newsletter