Administrație

Un lot al A3, „ținut în loc” de CNAIR? „UMB, motivat să finalizeze Nădășelu-Zimbor în 2023. Asta dacă și CNAIR își face datoria” - VIDEO

Asociația Pro Infrastructură atrage atenția că lotul Nădășelu-Zimbor al Autostrăzii Transilvania „bate pasul pe loc”, din cauza tergiversărilor CNAIR.

Un lot al A3, „ținut pe loc” de CNAIR? FOTO: Asociația Pro Infrastructură

 

 


Lotul Nădășelu-Zimbor al Autostrăzii A3 Transilvania ar putea fi terminat anul viitor, însă „s-a împiedicat” în birocrație. Asociația Pro Infrastructură arată că UMB, constructorul acestei porțiuni de autostradă, așteaptă de mai bine de nouă luni aprobarea de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a două soluții tehnice necesare pentru finalizarea lotului. Acestea se referă la stabilizarea dealurilor „care o iau la vale” pe locația viitoarei autostrăzi.

 


„Decideți acum: A3 Nădășelu-Zimbor în 2023 sau 2024? De vreo 9 luni mingea este la CNAIR care întârzie (nu că ne-ar mira) să aprobe două modificări de soluții tehnice necesare inaugurării lotului în 2023. Pentru că dealurile transilvănene nu stau locului, experții proiectanți ai constructorului (UMB) au solicitat două modificări substanțiale de soluție tehnică: viaduct prin cimitir (nu este o glumă) în apropiere de Nădășelu și tunel cut&cover în zona Topa Mică”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Asociația arată că, dacă CNAIR nu se grăbește, lotul de autostradă ar putea fi deschis abia în 2024 și nu în 2023, așa cu și-ar dori constructorul.


„De luni întregi CNAIR se tot gândește. Și tergiversează. Dacă o să tot amâne aprobarea, deschiderea celor 30,06 kilometri în 2023 zboară pe fereastră și ne vedem în 2024. Și este mare păcat deoarece antreprenorul avansează foarte bine și este motivat să închidă șantierul cât mai repede fiindcă are multe lucrări deja contractate.

În plus, are șanse reale să pună mâna în curând pe toți cei 82,44 kilometri din Autostrada A7 Buzău-Focșani, acolo unde se pregătește să semneze contractele pe loturile 1 și 4, iar pe 2 și 3 este în pole position cu oferte foarte competitive, conform informațiilor pe surse, neoficiale, pe care le avem în acest moment. 


Așadar, vrând-nevrând, cei de la UMB vor fi foarte motivați să finalizeze Nădășelu-Zimbor în 2023 pentru a-și elibera din forțe. Asta dacă și CNAIR își face datoria”, mai transmit reprezentanții Asociației.

CITEȘTE ȘI:

Vin și vești bune de pe șantierul Autostrăzii Transilvania! Turcii de la Nurol, avans vizibil în doar 2 luni

Ultimele Stiri
abonare newsletter