Administrație

Vin și vești bune de pe șantierul Autostrăzii Transilvania! Turcii de la Nurol, avans vizibil în doar 2 luni

Tronsonul Autostrăzii Transilvania pe care lucrează constructorul turc Nurol avansează „văzând cu ochii”.

Turcii de la Nurol, avans vizibil în doar 2 luni. FOTO: Captură ecran Youtube/ marin marian Turcii de la Nurol, avans vizibil în doar 2 luni. FOTO: Captură ecran Youtube/ marin marian

 

 


Lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania a fost contractat pe 80 de milioane de euro încă din 2020 cu turcii de la Nurol, fiind primul lor contract de autostradă din România. 

 


După un an de lucru, progresul fizic a ajuns la peste 33%, iar ultimele două luni arată cât de mult s-a avansat, potrivit unui video comparativ realizat de un utilizator al comunității peundemerg.ro, scrie Hotnews. Teoretic, tronsonul ar trebui să fie gata la început de 2023.

Video-ul de mai jos arată în oglindă progresul lucrărilor din luna iunie și până acum după jumătatea lunii august.


Contractul pentru cei 13,55 km a fost semnat în 30 septembrie 2020 cu turcii de la Nurol pe circa 384 de milioane de lei, aproximativ 80 de milioane de euro. Contractul are ordin de începere 1 februarie 2021, cu 6 luni proiectare și 18 de execuție. Proiectul tehnic a fost aprobat în august 2021, iar la scurt timp după, au început primele lucrări.

La începutul anului, Asociația Pro Infrastructură lăuda mobilizarea exemplară a Nurol pe lotul Suplacu de Barcău–Nușfalău, arătând că dacă va continua lucrările în ritm susținut, constructorul își poate respecta termenul contractual de finalizare: primăvara anului 2023.


„Lotul este banal, fără structuri impresionante, relief perfect plat. Constructorul are doar câteva pasaje și poduri de făcut, un nod rutier și un spațiu de servicii. Felul în care arată șantierul după sezonul rece ne dă speranțe că antreprenorul, aflat la primul proiect în România, va păstra ritmul bun și își va respecta termenul contractual de finalizare: primăvara anului 2023”, spuneau reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Pe acest lot turcii de la Nurol au de realizat un nod rutier la Nușfalău, 7 pasaje, 5 poduri și o parcare de scurtă durată.

CITEȘTE ȘI:

Licitație anulată pentru 26 de km. „blestemați” din Autostrada Transilvania. „E o premieră planetară, proiect început în urmă cu 18 ani!

Ultimele Stiri
abonare newsletter