Actualitate

Dispariția pandemiei, cel mai dorit cadou de Crăciun. Ce obiceiuri de sărbători nu se pierd nici în anul pandemic?

Chiar și în contextul epidemiologic actual, românii nu renunță la tradițiile de Crăciun. 6 din 10 români vor primi și în acest an colindători.

 

 


Cadoul pe care și-l doresc cel mai mult românii de Crăciun este dispariția pandemiei COVID-19, dar și sănătate. Cu toate că 1 din 2 români spun că pandemia le-a stricat planurile de sărbători, aceștia nu renunța la tradiții, conform datelor IRES (Institutului Român pentru Evaluare și Strategie).

 


85% dintre români vor prepara un meniu special de Crăciun, iar șase din zece vor primi colindători chiar și în contextul epidemiologic în care ne aflăm. Frica față de virusul COVID-19 pare că nu îi oprește din a petrece „cum se cade” de sărbători.

Obiceiuri de Crăciun care rămân neschimbate în pandemia de COVID-19

Cu toate că în acest an sărbătorile vor fi atipice și pline de nesiguranță din cauza pandemiei, unele obiceiuri rămân neschimbate în rândul românilor. Majoritatea vor prepara o masă special de Crăciun, iar  85% dintre români vor împodobi bradul.


Chiar dacă autoritățile au făcut nenumărate recomandări cu privire la primirea colindătorilor, aceștia tot vor cânta la ușile din toată țara. Conform sondajului menționat anterior, 6 din 10 români primesc colindători și în acest an. Totuși, doar 7% au spus că vor merge ei înșiși la colindat.

Mai puțin de jumătate dintre respondenții sondajului au spus că nu vor participa în iarna anului 2020 la slujbele religioase, desfășurate cu ocazia sărbătorilor, dar 26% dintre aceștia vor primi musafiri.


CITEȘTE ȘI:

Cadouri pe care să NU le oferi de Crăciun! Care sunt acestea?

 


Reguli pentru Crăciun și Revelion. Ce nu ai voie să faci?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter