monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Reguli pentru Crăciun și Revelion. Ce nu ai voie să faci?

Restricțiile nu se vor relaxa de în nopțile de Crăciun și Revelion. Autoritățile îi sfătuiesc pe români să respecte cât mai mult regulile impuse. Ce nu au voie să facă?

Reguli pentru Crăciun și Revelion. Ce nu ai voie să faci?

 

 


Nici în nopțile de sărbătoare, de Crăciun și Revelion nu vom putea ieși afară după ora 23, iar artificiile puternice sunt interzise.

 


În acest sezon, 32 de tone de artificii și petarde au fost confiscate, iar 229 s-au ales cu dosar penal fiindcă le-au vândut fără autorizație, scrie ProTv.

În acest an nu vom mai putea sărbători în stradă, la lansarea artificiilor de Anul Nou. Românii au voie să iasă cel mult până în fața casei, dar nu în stradă.


„Deci, nu s-a schimbat nimic din programul care există şi care este prevăzut. La orele 11, în toată ţara, oamenii nu mai pot să iasă decât în bază de declaraţie. Nu pot să iasă să sărbătorească în străzi sau astea decât eventual în faţa casei, dacă o să iasă. Deci noi ştim că rămânem clar pe restricţiile pe care le avem până acum, oricum nu sunt atât de dure ca în alte ţări”, a anunțat Raed Arafat, secretar de stat MAI.

Cei care, totuși, ignoră sfaturile autorităților și ies în stradă pentru a vedea artificiile ca în mod „tradițional” vor fi sancționați. Amenzile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge la 2.500 lei.


Dacă aceștia sunt prinși de autorități că organizează și un eveniment privat se vor alege cu dosar penal.

CITEȘTE ȘI:


Sărbătorile vin cu restricții. 5 moduri prin care cumpărăturile de Crăciun vor fi total diferite în 2020