Actualitate

Început de an școlar fără festivități, la Cluj. Boc: „Fără popi, fără politicieni. Intrăm într-o relativă normalitate”

Prima zi de școală a fost marcată de elevii clujeni în clase, alături de profesori și colegi și fără tradiționala festivitate cu discursuri de politicieni și slujbe religioase.

Început de an școlar fără festivități, la Cluj. Boc: „Fără popi, fără politicieni. Intrăm într-o relativă normalitate” Început de an școlar fără festivități, la Cluj. Boc: „Fără popi, fără politicieni. Intrăm într-o relativă normalitate”

 

 


În contextul pandemiei de coronavirus, școlile din Cluj-Napoca au renunțat la clasicele festivități cu sute de persoane, elevii fiind întâmpinați de învătători și profesori în clase. 

 


Primarul Emil Boc a declarat că lipsa politicienilor din curțile școlile în acest an este un lucru binevenit și care ar trebui să rămână și pe viitor, afirmând că lucrurile intră pe „făgașul normal”.

„Nu am mai văzut picior de primar, de consilier local, județean, ministru, parlamentar la deschiderea școlilor, excepțional lucru. Trebuie să intrăm într-o relativă normalitate. Când începe anul școlar, la clasa I-a, a V-a, a IX-a, pentru că marchează trecerea dintr-un ciclu școlar în altul și poate copiii vor să aibă o amintire, dar fără popi, fără politicieni, doar cu actul educațional. Dacă vor primarii sau parlamentarii, pot pune pe Facebook, pot transmite un mesaj, că știe lumea să-l citească, dar nu te mai duce acolo și te mai eschiva, așa cum o făceam în trecut, pentru că intrasem într-o cutumă din care nu mai puteam ieși. Pandemia ne-a pus la punct și e bine că ne-a pus la punct și mai aducem lucrurile pe făgașul normal. Cred că așa trebuie să fie și pe viitor aceste chestii, fiecare pe competența lui și că rămânem focalizați pe colectivul fundamental, elevi, profesori și părinți”, a declarat primarul Emil Boc, într-o intervenție telefonică la o emisiune online.


CITEȘTE ȘI

Boc: „Nu mai există școală fără săpun, hâtie igienică și dezinfectant. Dacă se întâmplă, acel director trebuie să plece acasă”

 


Cum s-a desfășurat prima zi de școală la Cluj. S-au respectat măsurile împotriva COVID-19? VIDEO

 

 

 

 

 

abonare newsletter