Educație

Boc: „Nu mai există școală fără săpun, hâtie igienică și dezinfectant. Dacă se întâmplă, acel director trebuie să plece acasă”

Primarul Emil Boc a declarat că toate școlile din Cluj-Napoca au săpun, dezinfectant și hârtie igienică pentru elevi, iar în cazul în care se va constata că acestea lipsesc dintr-o școală, va cere demiterea directorului instituției.

Boc: „Nu mai există școală în Cluj fără săpun, hâtie igienică și dezinfectant. Dacă se întâmplă, acel director trebuie să plece acasă” Boc: „Nu mai există școală în Cluj fără săpun, hâtie igienică și dezinfectant. Dacă se întâmplă, acel director trebuie să plece acasă”

 

 


Pandemia de coronavirus a adus cheltuieli mari în unitățile de învățământ din Cluj-Napoca. Din luna martie și până în prezent, Consiliul Local a alocat circa 9 milioane de euro, bani din bugetul local, pentru echiparea cu echipamente IT, măști și dezinfectanți a școlilor din oraș, investiție fără precedent în învățământul din Cluj-Napoca.

 


În acest context, primarul Emil Boc a declarat că dacă aceste echipamente lipsesc de la vreo școală din municipiu, directorul aceleia ar trebui să își dea demisia.

„Am investit 9 milioane de euro în echipamente, este o investiție în educație fără precedent în istoria Clujului, din primăvară și până în momentul de față, în ceea ce înseamnă bănci, reparații, echipamente IT, dezinfectant, laptopuri pentru învățământul online, toate lucrurile necesare pentru ca învățământul să înceapă în condiții bune.


Cred că, pentru prima dată, nu mai putem să spunem că nu este săpun, dezinfectant, în școală. Dacă acest lucru se întâmplă, acel director trebuie să plece acasă pe ușa din dos imediat. Noi am asigurat aceste resurse financiare din primul moment, ca să poată fi asigurat. Aceasta este partea plină a paharului în această pandemie. Nu mai există școală din Cluj, cred eu că de mult nu mai există, nici din județ și din România care să nu aibă hârtie igienică, săpun și dezinfectant. Cât este elementar, un abecedar de bază al civilizației și aceasta este partea, haideți să-i spunem «bună» a pandemiei”, a declarat Emil Boc, într-o intervenție telefonică la un radio local.

Directorii care cer bani de la părinți sunt și ei luați în vizor

Întrebat despre un caz concret, în care un părinte reclamă faptul că directorul unei unități de învățământ a cerut câte 300 de lei pentru ficare elev, pentru achiziționarea și montarea paravanelor de plastic și încă 30 de lei pentru dezinfectant în sala de clasă, primarul Emil Boc a răsuns că, dacă acest lucru va fi dovedit cu probe, va cere public demiterea directorului acelei școli.


„Acel director trebuie să plece acasă imediat, dacă acest lucru este adevărat, pentru că s-au alocat toate sumele necesare prin trei rectificări de buget, astfel încât să le cumpere. Dacă așa ceva există cu adevărat, cu probe, eu voi cere public demiterea acelui director, fără menajamente, pentru că este inadmisibil acest lucru. Dacă acest lucru există, eu mă îndoiesc că există acest lucru, nu bag mâna în foc, dar dacă exită, cu probe, cer public demiterea acelui director de școală”, a adăugat Boc.

Apel la mobilizare, încă din august

Primarul Emil Boc a făcut un apel public la adresa directorilor de școli, încă de la începutul lunii august, să se mobilizeze pentru efectuarea achizițiilor din timp, astfel încât la 14 septembrie, aceștia să fie pregătiți pentru realuarea cursurilor, fie fizic, în sălile de clasă, fie online.


„Fac un apel public la directorii școlilor din Cluj, cei care, după ce primesc bani, nu vor dota școlile pentru ca la 15 septembrie să fim pregătiți, le voi cere demisia. Clujenii fac un efort extraordinar din banii lor să asigurăm pentru școli tot ceea ce este necesar și nu accept indolență. Tot ce au cerut, acum li se dă, prin această rectificare de buget, deci nu au ce să spună că «stați un pic, noi nu am făcut achiziția». Ați cerut, ați primit”, a spus atunci edilul.

 

CITEȘTE ȘI

Ce spune Emil Boc despre noul an școlar : „Refuz ideea unei generații pierdute din cauza pandemiei.” VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter