Actualitate

Oficiali care dau un EXEMPLU PROST! După premier, directorul OPC Cluj, fără mască de protecție! Ce înțeleg românii?

Când oficialii încalcă regulile pe care tot ei le-au impus, ne mai mirăm când o fac și oamenii de rând?

Oficiali care dau un EXEMPLU PROST! După premier, directorul OPC Cluj, fără mască de protecție! Ce înțeleg românii? Oficiali care dau un EXEMPLU PROST! După premier, directorul OPC Cluj, fără mască de protecție! Ce înțeleg românii?

 

 


Masca de protecție este, începând de sâmbătă, obligatorie în zonele aglomerate din județul Maramureș, inclusiv în Mocăniță și la cimitirul Săpânța. Nu toată lumea știe însă de această regulă, iar printre cei surprinși că nu o respectă se numără și șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, Mircea Radu.

 


În Maramureș, atât locuitorii, cât și cei aflați în tranzit trebuie să o poaret în spațiile publice deschise aglomerate, se arată într-un comunicat al Prefecturii Maramureș. Pe lângă piețe, stații de autobuz și alte zone aglomerate, masca este obligatorie și la anumite obiective turistice și anume Cimitirul Vesel din Săpânța și „Calea Ferată Forestieră Mocănița de la Vișeu de Sus”.

Într-o fotografie postată pe Facebook este surprins șeful OPC Cluj, alături de mai mulți prieteni, care nu poartă mască în timpul călătoriei cu Mocănița, nefiind însă singurii. Nici ceilalți turiști care se văd pe fundal nu au măști de protecție, în ciuda măsurilor impuse de autoritățile locale.


„Noi eram în grup închis, considerat familie. Dar nu ne-a atenționat nimeni că masca de protecție este obligatorie și că ar trebui să facă acest lucru, mai ales în spațiile în care se cumpără bilete”, a spus acesta, pentru Libertatea

El se apără spunând că nu doar grupul din care făcea parte a încălcat această regulă. 


„Nu doar eu am fost în situația asta. Au fost peste 100 de oameni acolo și niciunul nu purta mască. Ar fi fost ciudat să port doar eu. De fiecare dată când am știut că trebuie purtată masca, am purtat-o. Este bine ca publicul să fie atenționat cu privire la lucrurile acestea. Asta este, am ajuns eu oaia neagră, dar bine că ați atenționat”, a mai declarat Mircea Radu.

Deputați PSD, amendați după ce au intrat într-o shaormerie fără mască

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, doi deputați PSD au fost amendați în centrul Capitalei, la un fast food, pentru că nu au purtat măști de protecție. Cei doi ar fi intrat și într-un conflict verbal cu oamenii legii – transmite Poliția, într-un comunicat. Între timp, cei doi au reacționat și au sugerat că ar fi vorba de un abuz al polițiștilor.


Cei doi deputați PSD au fost amendați cu 2.600 de lei.

Chef fără măști într-un birou al Guvernului

În luna mai, o poză a fost postată pe Facebook de fostul ministru Eugen Teodorovici, în care premierul apare fumând în unul dintre birourile din Guvern. În fotografie apar, într-un birou, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, ministrul transporturilor, Lucian Bode, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, discutând într-o manieră informală.

Premierul Ludovic Orban fumează, ministrul de externe (care poartă mănuși de protecție) are în mână un trabuc, iar ministrul economiei ține un pahar, aparent cu o băutură alcoolică. Ministrul Bode stă la un birou pe care se văd o sticlă de șampanie, mai multe pahare, unele par a fi cu bere, dar și niște farfurii cu aperitive. Raluca Turcan este singura care are mască de protecție, dar o ține sub bărbie.

Fotografia s-a viralizat în scurt timp pe rețelele sociale, fiind intens comentată.

Președintele PSD, fără mască la un eveniment al Ambasadei Franței

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a fost invitat pe 14 iulie, la Ambasada Franței, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze. Dintre invitații prezenți în grădina Ambasadei, Ciolacu a fost singurul care nu a purtat mască de protecție.

Președintele PSD a stat pe un scaun, la momentul discursurilor, iar pe imagini se poate vedea cum dintre toți cei prezenți, printre care și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, sau colegul de partid al lui Marcel Ciolacu, președintele Senatului Robert Cazanciuc, doar Ciolacu a stat cu masca în mână.

Președintele, fără mască în Consiliul European

Klaus Iohannis a apărut fără mască în mai multe fotografii realizate la Consiliul European. Fotografiile s-au viralizat rapid, iar Administraţia Prezidenţială a reacţionat printr-un comunicat de presă, prin care a transmis că în acel spaţiu purtarea măştii de protecţie era opţională.

Iohannis apare într-una dintre fotografii alături de mai mulţi lideri europeni printre care şi Emmanuel Macron şi premierul danez Mette Frederiksen care poartă mască. Într-o altă ipostază, Iohannis a fost surprins fără mască pe holuri.

Potrivit Administraţia Prezidenţială preşedintele României a ales să nu poarte mască în unele situaţii, chiar dacă se afla într-un spaţiu închis, deoarece aceast aspect era opţional.

CITEȘTE ȘI

Coronavirusul se transmite și prin ochi! Cum ne putem apăra?

 

Ce spune Mitropolia Clujului despre împărtășania în timpul epidemiei de COVID-19?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter