Sănătate

Coronavirusul se transmite și prin ochi! Cum ne putem apăra?

Specialiştii sunt din ce în ce mai convinşi că infecția cu virusul SARS-CoV-2 se poate transmite și prin ochi.

Coronavirusul se transmite și prin ochi. Cum ne putem apăra? Coronavirusul se transmite și prin ochi. Cum ne putem apăra?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat luna trecută că are din ce în ce mai multe dovezi care demonstrează că noul coronavirus se răspândeşte în primul rând de la persoană la persoană prin intermediul unor mici picături provenite din nas sau gură, care sunt expulzate când o persoană bolnavă de Covid-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte – iar aceste particule ne pot infecta şi prin ochi.

„Este posibil”, spune şi Dr. Thomas Steinemann, reprezentând Asociaţia Americană de Oftalmologie, citat de CNN. Potrivit lui Steinemann, conjunctivita ar putea fi un simptom al infectării cu COVID-19.


Şi Centrul pentru Combaterea şi Prevenirea Bolilor din SUA a confirmat că ne putem infecta cu COVID-19 atingând o suprafaţă contaminată şi apoi ducând mâna la ochi.

Când e necesară purtarea vizierei?

Specialiştii atrag însă atenţia asupra faptului că riscul ca particulele să intre prin nas sau gură este mult mai mare decât acela de a ne infecta prin ochi. De aceea, experţii citaţi de CNN spun că purtarea de ochelari de protecţie sau vizieră e necesară pentru cei extrem de expuşi, cum ar fi cadrele medicale din prima linie.


CITEȘTE ȘI

De ce unii bolnavi de COVID-19 sunt asimptomatici? Un studiu științific oferă o posibilă explicație

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter