Actualitate

Angajatori din Cluj, amendați cu 44.000 lei pentru muncă la negru

ITM Cluj a făcut controale la zeci de angajatori, pentru depistarea muncii la negru.

Angajatori din Cluj, amendați cu 44.000 lei pentru muncă la negru Angajatori din Cluj, amendați cu 44.000 lei pentru muncă la negru

În perioada 02.06.2020 - 06.06.2020  ITM Cluj a efectuat controale la 55 de angajatori din județ, în vederea identificării cazurilor de muncă nedeclarată și verificării modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitate în domeniile fabricarea și comercializarea produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte.

Amenzi de aproape 10.000 de euro

Inspectorii ITM au aplicat amenzi în cuantum total de 44.000 lei la 3 angajatori.


Astfel, doi angajatori au fost amendați cu 20.000 lei fiecare pentru primirea la muncă a unei  persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și  primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta avea contractul individual de muncă suspendat.

De asemenea,  o societate a fost sancționată cu amendă în valoare de 4.000 lei deoarece nu au  fost respectate măsurile din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, în ceea ce privește organizarea locurilor de muncă.


Deficiențele constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost în număr de 40, printre cele mai frecvente fiind: echipamente individuale de protecție deteriorate, căi de circulație încărcate cu materiale, nu s-a făcut verificarea periodică a prizelor de împământare, nepurtarea echipamentelor individuale de protecție, semnalizare de securitate și sănătate în muncă incompletă. Pentru deficiențele constatate au fost dispuse un număr de 31 de avertismente și au fost stabilite măsuri cu termene de remediere.

CITEȘTE ȘI


Protest la Ambulanța Cluj. Angajații vor sporurile de risc COVID

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter