Actualitate

Proiectul blocului de cinci etaje de pe strada Traian merge înainte. Primăria dă undă verde!

Consilierii locali din Cluj-Napoca au dat aviz favorabil construirii unui bloc de 5 etaje pe strada Traian.

proiectul-blocului-de-cinci-etaje-de-pe-strada-traian-merge-inainte-primaria-a-dat-unda-verde proiectul-blocului-de-cinci-etaje-de-pe-strada-traian-merge-inainte-primaria-a-dat-unda-verde

Un proiect ce vizează desființarea unei construcții existente pe strada Traian, nr. 28 și construirea unui imobil mixt de locuințe cu spații comerciale la parter, în regim S+P+5E+R, are undă verde din partea administrației locale.

Cu 26 de voturi „pentru” și o singură abținere, Consiliul Local a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru a da liber construcției, în ședința de marți, 12 mai. Anterior, din punct de vedere urbanistic, toți cei prezenți în comisii și-au dat votul „pentru”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.


Vecinii se tem că noul bloc le va umbri casele. Primăria spune că s-a aprobat cea mai bună variantă.

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 1.041 mp, este situată pe frontul vestic al străzii Traian. Mai mulți vecini s-au plâns că noul imobil le va umbri locuințele, problemă amintită și de consilierul local Tothfalusi András (PSD+ALDE), în cadrul ședinței de marți.

„Doresc lămuriri din partea Comisiei de urbanism. Terenul de pe strada Traian are în față 15 metri și în spate se îngustează la 13 metri, nu are format regulat. Se propune o construcție de tipologie «L». Chiar este nevoie de modulul din spate, de patru etaje, care va umbri zona nord-estică?”, s-a întrebat Tothfalusi.


„Acest proiect a fost la PUD, pentru că au fost câteva reglementări în acest sens. În urma deciziei, dacă avizul este pozitiv, noi, consilierii locali, am considerat că proiectul poate fi avizat. Acesta a făcut obiectul și dezbaterii în Comisia tehnică, de urbanism, au fost mai multe dezbateri pe acest subiect. Aceasta a fost varianta propusă, aprobată, validată și de Comisia tehnică și cea de urbanism”, a replicat viceprimarul Dan Tarcea.

CITEȘTE ȘI:


Un bloc de 5 etaje „răsare” pe strada Traian. Vecinii se plâng că le va umbri casele!

 

Rămâne cum am stabilit! Bloc de 10 etaje într-o zonă cu multe spaţii verzi pe Plopilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter