Actualitate

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani ajunge săptămâna viitoare

Primul tren electric inter-regional din setul de 37 produse de Alstom şi primul tren nou cumpărat de România a fost pregătit pentru livrarea în ţară în cursul săptămânii viitoare.

Zeci de trenuri electrice fabricate de Alstom în Polonia ar urma să deserveacă mai multe rute din țară, inclusiv pe traseele Cluj-București, Cluj-Timișoara și Cluj-Iași/ Foto: ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară - Facebook Zeci de trenuri electrice fabricate de Alstom în Polonia ar urma să deserveacă mai multe rute din țară, inclusiv pe traseele Cluj-București, Cluj-Timișoara și Cluj-Iași/ Foto: ARF - Autoritatea pentru Reformă Feroviară - Facebook

 

 


Primul tren electric inter-regional din setul de 37 produse de Alstom şi primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani a finalizat testele la fabrica din Katowice din Polonia şi a fost pregătit pentru livrarea în ţară în cursul săptămânii viitoare, scrie agerpres.ro

 


De altfel, este şi primul tren cumpărat după trecerea a 40 de ani de la achiziţia de către România a ultimului tren electric.

CITEȘTE ȘI:
Primele trenuri electrice noi, în circulație de anul viitor. Cu 160 km/h de la Cluj la București, Timișoara sau Iași

Cu 160 km/h de la Cluj la Timișoara, București sau Iași

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din şase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere şi patru vagoane intermediare) şi asigură 351 locuri pe scaune.


Unităţile sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spaţii pentru bar/bistro şi pentru călători cu dizabilităţi, precum şi o zonă destinată distribuirii automate de bilete şi aparate de compostat.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs care vor trece prin Cluj sunt: Bucureşti Nord - Braşov - Cluj, Bucureşti Nord - Braşov - Deda - Cluj, Cluj - Timişoara, Cluj - Suceava - Iaşi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Trenuri electrice de la Cluj la București, Timișoara și Iași. Primele vor intra în teste la vară

Trenuri electrice pe ruta Cluj-Brașov și Cluj-Oradea, după reabilitarea și electrificarea căii ferate. Contract de peste 1 miliard de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter