Actualitate

Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania, deschis circulației anul viitor. Boc: „Din decembrie 2024, vom avea o descongestionare masivă a traficului”

Deschiderea drumului expres Cluj-Autostrada Transilvania va aduce o descongestionare a traficului, iar clujenii nu vor mai fi nevoiți să traziteze municipiul Turda.

Lucrări pentru construirea Drumului Expres Tureni, care asigură legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3)/Foto: Asociația Pro Infrastructură Facebook.com Lucrări pentru construirea Drumului Expres Tureni, care asigură legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3)/Foto: Asociația Pro Infrastructură Facebook.com

 

 


Traseul de circa 5 km DX Tureni va fi deschis circulației cel târziu în ianuarie 2025. Potrivit celor mai optimiste scenarii, drumul de legătură Cluj-A3 va fi inaugurat în decembrie anul viitor, conform asigurărilor făcute de primarul Emil Boc. 

Lucrările la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania au început în septembrie 2023, după ce ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru drumul ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, prin Tureni.


Traficul greu, eliminat din Cluj-Napoca

Edilul Emil Boc a declarat, marți, că proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania avansează potrivit graficului asumat de toate părțile implicate în proiect, de la constructor la CNAIR sau ministerul Transporturilor. 

Traseul de circa 5 km, prin Tureni, ar putea fi deschis circulației în decembrie 2024. Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.


„Conectarea Clujului la autostradă este un proiect care merge foarte bine. Sunt în contact permanent atât cu echipa de la DRDP Cluj, cât și cu ministerul de profil, pentru asigurarea finanțării, dar și cu constructorul. 

Pot spune că proiectul este în grafic, iar cel mai târziu ianuarie 2025, dacă nu poate chiar în decembrie 2024, vom avea o descongestionare masivă a traficului pe axa Baciu-Cluj-Napoca, prin realizarea acestei conexiuni la Autostrada Transilvania, pe la Tureni. 


CITEȘTE ȘI: 
Clujenii ar putea circula pe drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania din decembrie 2024. „Tranzitarea municipiului Turda va deveni istorie”

Tot ceea ce astăzi se descarcă pe trafic de autostradă la Nădășelu, prin Baciu, spre Baia Mare sau Bistrița, tot acel trafic nu va mai trece prin Cluj-Napoca. Să nu mai spunem și de avantajul uriaș pentru Turda. Lucrurile la acest proiect merg în direcția corectă”, a declarat, în deschiderea ședinței de Consiliu Local de marți, edilul Emil Boc. 

În luna iulie, CNAIR a semnat contractul pentru realizarea DX Tureni, în lungime de circa 5 kilometri, cu asocierea de firme condusă de Dimex 2000. 


Termenul contractul pentru realizarea proiectului este februarie 2025, însă acesta ar putea fi devansat, astfel încât clujenii ar trebui să poată circula pe drumul expres încă din decembrie anul viitor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania

Pot începe lucrările la Drumul Expres Cluj-A3, prin Tureni! A fost emisă autorizația de construire

abonare newsletter