Actualitate

PUTE în tot Clujul! „Merg pe stradă, mi se face rău și îmi vine să vomit!”/„Miros de cadavru în tot orașul”

Orașul Cluj-Napoca și zona metropolitană sunt cuprinse, din nou, de un miros insuportabil. Clujenii semnalează că „pute” în toate cartierele Clujului.

Pute a gunoaie în toate cartierele Clujului / Foto: captură video - CJ Cluj Facebook Pute a gunoaie în toate cartierele Clujului / Foto: captură video - CJ Cluj Facebook

 

 


„În toate cartierele Clujului PUTE!” - asta este sesizarea pe care zeci de clujeni au făcut-o pe aplicația My Cluj și situația de care mulți alții sau plâns când mergeau liniștiți pe străzile orașului.

 


Având în vedere că ne aflăm și într-o perioadă caniculară, când temperaturile pot ajunge până la 35 de grade, situația este extrem de inconfortabilă. Mirosul teribil este accentuat și de temperaturile ridicate, iar acest lucru face ca existența în afara locuințelor noastre să fie chiar imposibilă.

CITEȘTE ȘI: 
PUTE în tot Clujul și o să miroasă MULT și bine! Calculele care îi îngrijorează pe clujeni

Autoritățile au făcut controale pentru a verifica de unde a pornit mirosul. Este vorba despre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, gestionat de firma Supercom:


„Încă din primul moment al apariției mirosului din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a dispus factorilor de control să investigheze cauza mirosului existent în oraș. În urma analizelor efectuate de către autoritățile statului s-a stabilit că acest miros provine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, centru care colectează deșeurile din tot județul. Autoritățile de control au dispus măsuri operatorului de salubritate Supercom pentru diminuarea mirosului, măsuri care vor fi comunicate public de către autoritățile respective.  Vom solicita în continuare autorităților statului implicare, până când această problemă va fi rezolvată în integralitate”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru monitorulcj.ro.

Clujenii s-au plâns că miroase a gunoi, iar în unele zone chiar a „cadavru”, și că nu pot să respire afară sau că au simțit o stare de greață când mergeau pe stradă.


PUTE în Cluj. Sesizările clujenilor pe aplicația My Cluj

Mai jos redăm câteva dintre sesizările făcute de clujeni pe aplicația My Cluj:

Sesizări pe aplicația MyCluj / Foto: screenshot aplicația My Cluj

Zona Someșeni/Mărăști

  • „Nu se poate așa ceva! Nu pot să mă plimb pe stradă că mi se face rău de la miros și îmi vine sa vomit! Locuiesc în zona Someșeni și un miros cumplit de gunoaie ne intoxică aerul. Nu pot să aerisesc casa și nici nu pot ieși din casă din cauza mirosului. Vă rog faceți ceva!”
  • „Miroase puternic a gunoi de două zile încoace în zona Mărăști/Someșeni. Nu se poate aerisi”
  • „Miroase îngrozitor a fecale și gunoi in Dezmir! Nu se poate sta cu geamul deschis pe căldura aceasta!!! Vă rog să luați măsuri!!”
  • „Se simte un miros îngrozitor de deseuri în tot cartierul!!! Locuiesc în zona Plevnei și simt că mă sufoc de la mirosul oribil! Cred că în tot orașul, cum am citit pe grup Facebook. Vă rog să luați măsuri”
  •  „Miroase îngrozitor de tare afară, nu știu de la ce dar un miros îngrozitor”

CITEȘTE ȘI:
Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj, finalizat și predat operatorului Supercom

 

Gheorgheni

  • „Miros insuportabil în cartierul Gheorgheni și în aproape tot Clujul din câte am auzit. Este inadmisibil să se ajungă la asemnea amploare”
  • „Vă rugăm să faceți ceva cu mirosul de gunoi din tot Gheorgheniul. Stam cu geamurile deschise pe căldura asta și miroase oribil și în casă. Ieșim afară, același miros grețos de WC. În ultimii 2 ani dacă nu în fiecare lună, maxim la 3 luni, miroase a gunoi/wc în zona Gheorgheni”
  • „Tot Clujul este infestat de un miros insuportabil de canal. Garda de Mediu, Ecologie urbană, Poliția Locală, de ce nu iau măsuri?!!”
  • „Mirosul în cartierul Gheorgheni, ca și în tot Clujul, este de cadavru mort, se poate face ceva?”
  • „Miros groaznic în mai multe zone ale orașului. Din păcate, nu este prima dată când se întamplă așa ceva”
  •  „În cartierul Gheorgheni miroase îngrijorător de tare a gunoi. NU se poate așa ceva într-un oraș ca și Cluj-Napoca!”
  • „În ultimele 48 de ore aerul din cartierul Gheorgheni este IRESPIRABIL din cauza mirosului PESTILENTIAL de la groapa de gunoi! Este inadmisibil faptul ca responsabilii cu colectarea/depozitarea gunoiului sunt niste incompetenți!”
  • „Azi sub orice critică miroase de la Pata. Protecția Mediului e în concediu de câțiva ani? De ce nu trageti la raspundere cretinii care au facut noua groapa la 3km de oraș? Chiar nu e nimeni cu verticalitate în administrația acestui oraș de rahat?”
  • „În toată zona Alexandru Vaida Voevod 59-109 se simte, începând de ieri (28 aug 2023), un miros puternic de gunoaie, probabil venind de la groapa de gunoi de lângă Pata Rat. Aerul nu este respirabil. Se poate face ceva?”
  • „În zona Gheorgheni nu se poate respira de miros!!! Nu e prima sezizare de acest fel! Măcar anuntați când sunt lucrări la Pata Rât!”
  • „Miros pestilential pe str. Constantin Brancusi, în jurul blocurilor 167 -171-173, care se simte de ieri, 27 august, se simte mai accentuat de astăzi, 28 august. Nu știu care e cauza...
  • „28 august - Este un miros oribil de gunoi și cacat în cartierul Gheorgheni care a început de pe la ora 15”

Zona Andrei Mureșanu

  • „În această dimineață în cartierul Andrei Mureșanu/Gheorgheni (str, Ady Endre, Str Brâncuși) miroase a fecale peste tot”
  • „În zona Andrei Muresanu există un miros oribil. Vă rog rezolvați problema cu groapa de gunoi!!”

CITEȘTE ȘI: 
Gunoiul de la Pata Rât nu va mai fi transferat în CMID. Primăria caută soluții inovatoare ca să neutralizeze rampa

 


Bună Ziua/Zorilor

  •  „Oare cât timp va mai trece până să nu mai simțim miros de gunoi în tot orașul? Când vor dispărea o dată pentru totdeauna mormanele de gunoi de la Pata Rât?”
  • „Miroase a gunoi oribil. În tot Clujul miroase a gunoi”
  • „Am sesizat în această dimineață că mirosul de fecale raportat aseară în mare parte din Cluj a ajuns și în Zorilor. Pe strada Cometei este foarte accentuat. Vă rog să confirmați ce măsuri se iau pentru a remedia această situație neplăcută”

Centru

  •  „Pute”
  •  „Aici pute cel mai tare”
  •  „Orașul pute a picioare, a brânză, ba nu - a gunoi! Înțelegem că a fost canicula fierbătoare, dar tocmai că deșeurile ar trebui să fie ferite de astfel de fenomene

Mănăștur

  • „Mirosul insuportabil în Mănăștur”
  • „Începand cu aceasă dimineață, în Mănastur, Aleea Gârbău, miroase îngrozitor a deșeuri menajere. Înțeleg că încă de ieri miroase în tot orașul. E imposibil să stai cu geamul închis la 35 de grade, însă dacă îl deschizi nu poți respira din cauza mirosului”.

CITEȘTE ȘI:
La ce distanță de casa voastră ați accepta să se facă o rampă de gunoi? Fie ea și ecologică!
 

Dâmbul Rotund

  • „În tot cartierul PUTE a FECALE! Nu se poate sta afară că îți vine să vomiti! Ce se întâmplă în orașul ăsta?”

Nu este prima dată când se simte un miros insuportabil în Cluj 

Din păcate, aceasta nu este o situație singulară. În 2020, clujenii au mai trebuit să suporte un miros teribil de gunoaie. Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, spunea atunci că relocarea a zeci de mii de tone de gunoi menajer de pe rampa temporară a municipiului în Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) a fost cauza care determina existența mirosului neplăcut în tot orașul, în absolut toate cartierele.

CITEȘTE explicațiile privind situația de acum aici: 
Alin Tișe, despre mirosul insuportabil: „Firma nu și-a îndeplinit contractul. Consiliul Județean a aplicat penalizări și a cerut măsuri”
Orașul PUTE. Ce zice Boc? „S-au făcut verificări. Nu s-a identificat încă de la ce miroase”


 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mii de pești morți pe lacul din Gheorgheni! „Mirosul e insuportabil” De ce au murit? VIDEO

Ce îi irită pe clujeni? Reclamă mirosul de la pubela de gunoi sau „disconfortul fonic” creat de câinele vecinului

Ultimele Stiri
abonare newsletter