Actualitate

Lucrările pe şantierul Secţiunii Nuşfalău-Suplacu de Barcău Autostrada Transilvania au ajuns la un stadiu fizic de 28%

Peste 450 de muncitori lucrează în această perioadă la șantierul Secțiunii Nușfalău - Suplacu de Barcău.

Lucrări pe A3. FOTO: Captură video Sorin Grideanu Facebook Lucrări pe A3. FOTO: Captură video Sorin Grideanu Facebook

Lucrările pe şantierul Secţiunii Nuşfalău - Suplacu de Barcău au ajuns la un stadiu fizic de 28%, constructorul turc fiind obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile, semnalează ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Lucrările pe şantierul Secţiunii Nuşfalău - Suplacu de Barcău (Autostrada Transilvania) au ajuns la un stadiu fizic de 28%. Constructorul turc a fost obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până acum (20% faţă de graficul stabilit în contract). În prezent, 462 de muncitori (cu 173 de utilaje) lucrează, în două schimburi, la terasamente şi la structurile podurilor şi pasajelor", a scris Grindeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.


Potrivit ministrului, lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 şi, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului viitor.


Contractul pentru proiectare şi execuţie, în valoare de peste 76 de milioane de euro (fără TVA), a fost semnat în septembrie 2020 cu antreprenorul Nurol Insaat Ve Ticaret A.S.şi este finanţat prin POIM 2014-2020.

CITEȘTE ȘI:

Deciziile CNAIR pentru loturile Chiribiș – Suplacu de Barcău și Chețani – Câmpia Turzii, „răsturnate” de instanțe

Turcii de la Nurol avansează pe lotul Suplacu de Barcău–Nușfalău al A3: „Ne dă speranțe” – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter