Educație

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre rezultatele simulării de la Evaluarea Națională. „Faptul că aproape 60% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină notă de trecere la matematică dă de gândit”.

Doar 42% dintre elevi au luat peste 5 la matematică la simularea examenului de Evaluare Națională. Președintele Academiei Române, clujeanul Ioan Aurel Pop, apreciază că studiul matematicii trebuie „simplificat”.

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre rezultatele simulării de la Evaluarea Națională/Foto: Ioan Aurel Pop Facebook.com Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, despre rezultatele simulării de la Evaluarea Națională/Foto: Ioan Aurel Pop Facebook.com

 

 


Potrivit datelor oficiale, în urma desfășurării sesiunii din februarie a simulării examenului de Evaluare Națională, doar 42% dintre elevii din clasele a VIII-a au luat note de peste 5 la matematică. 

 


În acest context, Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a semnalat că în lipsa unor măsuri, procentul celor care nu reușesc să obțină notă de trecere se va apropia de 70%.

„Faptul ca 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină notă de trecere la matematică… dă de gândit. Multe lucruri înseamnă că nu sunt bune și materia înseamnă că nu e bună.


CITEȘTE ȘI: 
Rezultate simulare Evaluare Națională. Doar trei medii de 10 obținute de elevii de clasa a VIII-a din Cluj. Peste 300 de elevi din județ au lipsit de la examen.

Dacă nu simplificam studiul matematicii în școală o să ajungem la 68% sub nota 5. Mai bine mai simplu pe înțelesul tuturor, decât complicat pentru 5 elevi din clasă“, a declarat Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, în cadrul unei conferințe dedicate educației, desfășurate la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, potrivit edupedu.ro

Rezultate slabe la simularea examenului de Evaluare Națională

​Săptămâna trecută, ministerul Educației a publicat rezultatele la simularea Evaluării Naționale (EN) 2024. Potrivit datelor oficiale doar 42% dintre elevii din clasele a VIII-a au luat note de peste 5. La limba și literatura română procentul este de aproape 74%.


*Limba și literatura română - număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%).
*Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%).
*Limba și literatura maternă - număr note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%).

La simularea examenului de Evaluare Națională de anul trecut, 59% dintre elevi au reușit să ia note mai mari sau egale cu cinci (față de 42%, în 2024), iar la limba și literatura română procentul de promovare a fost de 75% (față de aproape 74%, în 2024).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rezultate simulare Evaluare Națională. Doar trei medii de 10 obținute de elevii de clasa a VIII-a din Cluj. Peste 300 de elevi din județ au lipsit de la examen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter