Educație

Rezultate simulare Evaluare Națională. Doar trei medii de 10 obținute de elevii de clasa a VIII-a din Cluj. Peste 300 de elevi din județ au lipsit de la examen.

Sute de elevi din județul Cluj nu s-au prezentat la simularea examenului de Evaluare Națională. Rata notelor peste 5 la sesiunea din februarie este de peste 72%.

Rezultate simulare examen Evaluare Națională în Cluj/Foto: depositphotos.com Rezultate simulare examen Evaluare Națională în Cluj/Foto: depositphotos.com

 

 


Potrivit calendarului Ministerului Educației, în perioada 5 - 7 februarie 2024, elevii claselor a VIII-a au susținut probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024, la disciplinele: limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă.

 


Probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională au fost susținute de 5.530 elevi din județul Cluj, iar 304 au absentat, potrivit datelor oficiale publicate luni de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj. 

Rezultatele simulării au fost publicate statistic vineri, 23 februarie 2024 și au fost comunicate, individual, elevilor, de către cadrele didactice care predau la clasă, astăzi, 26 februarie 2024, având în vedere faptul că, în județul Cluj, de luni, elevii au reluat cursurile școlare, ulterior vacanței stabilite în perioada 19-23 februarie 2024.


În județul Cluj, rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a, la simularea examenului de Evaluare Națională, sesiunea februarie 2024, evidențiază o rată a notelor peste 5,00 (cinci) de 72,73%. Doar trei elevi au obținut media 10, de asemenea peste 270 de elevi au obținut medii între 9 și 9,99.

Rezultate simulare examen Evaluare Națională, în județul Cluj/Foto: ISJ Cluj

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului de Evaluare Națională, a constat în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor au fost scanate și încărcate în platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, fiind evaluate, aleatoriu, de către profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.


Notele obținute la simulările naționale se trec în catalog numai la solicitarea scrisă a elevului/părintelui.

La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională s-a desfășurat în 110 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca, pentru cei 5.834 de elevi ai claselor a VIII-a.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Peste 5.800 de elevi clujeni din clasele a VIII-a, vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională

Elevii din partea minorităților susțin proba de limba și literatura maternă din cadrul simulării Evaluării Naționale

abonare newsletter