Administrație

Încep exproprierile pentru metroul din Cluj. UMF și USAMV, printre proprietarii afectați de lucrări. Valoarea totală a despăgubirilor depășește 280 de milioane de lei.

Exproprieri de sute de milioane de lei pentru metroul din Cluj. Primăria Cluj-Napoca a publicat lista terenurilor și proprietarilor afectați de lucrările la metrou.

Imagine randată stație metrou Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com Imagine randată stație metrou Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


La finalul anului trecut, Guvernul aproba despăgubiri record pentru metroul din Cluj în sumă de 283 de milioane de lei. 

 


Potrivit listei publicate de Primăria Cluj-Napoca, care a lansat anunțul de notificare a proprietarilor privind desfășurarea etapei de exproprieri pentru lucrările la metrou, vor fi expropriate 486 de case și terenuri cu o suprafață totală de peste 400.000 mp, din care aproape 60.000 mp construiți.

Printre imobilele vizate de procedura de exporpriere figurează UMF Cluj-Napoca și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, dar și alte firme din municipiu. 


CITEȘTE ȘI: 
Despăgubiri în valoare de 200 de milioane de euro pentru exproprierile necesare Centurii Metropolitane din Cluj-Napoca, aprobate de Guvern

*UMF Cluj-Napoca - 14.132.982 lei.
*Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului – 6.751.880 lei
*Ursus - 2.151.765 lei.
*Kaufland – peste 4,2 milioane de lei,
*USAMV – circa 1,9 milioane de lei 
*Asociația Agricultorilor maghiari din România – circa 1,9 milioane de lei.

Proprietarii au obligația ca în termen de 20 de zile calendaristice de la data notificării să transmită Primăriei documentele care atestă dreptul de proprietate asupra imobilului afectat, pentru stabilirea despăgubirii, potrivit anunțului lasat de municipalitate. Lista completă a imobilelor aflate pe coridorul de exproprieri poate fi consultată AICI


Suma de 283.182.098,36 lei, aferentă despăgubirii imobilelor pentru localitățile Cluj-Napoca și Florești din județul Cluj, rezultă din raportul de evaluare realizat de un evaluator autorizat, membru atestat ANEVAR. 

Cel mai mare contract de infrastructură, pentru metroul din Cluj

Contractul pentru proiectarea și execuția Magistralei M 1 Cluj-Napoca a fost semnat în primăvara anului trecut cu Asocierea Gulermak-Alstom-Arcada pentru suma de 2 miliarde euro, fiind cel mai mare contract pentru infrastructura de transport atribuit până acum.


CITEȘTE ȘI: 
Lucrările la METROUL din Cluj vor începe din Florești. Boc: „Proiectul trebuie realizat, indiferent din ce direcție încep lucrările”.

Potrivit ultimelor reglementări aprobate, lucrările la proiectul metroului din Cluj vor începe pe direcția Florești-Cluj-Napoca, iar nu din Sopor, după cum era prevăzut inițial.

Etapa de proiectare a primei magistrale de metrou din afara Bucureștiului a început la 1 septembrie 2023. Magistrala de metrou M1 din Cluj are 21 de stații, costă 9 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul pentru metroul din Cluj. Este cel mai mare proiect de infrastructura din ultimii 30 de ani.

500 de case și terenuri stau în calea metroului din Cluj. Vor fi expropriate! Câți bani primesc proprietarii?

abonare newsletter