Administrație

Oficial. Guvernul alocă 283 milioane lei pentru exproprieri necesare construirii metroului din Cluj. Dispar sute de imobile.

Guvernul a aprobat alocarea a 283 de milioane de lei, sumă necesară pentru exproprierea a sute de case și terenuri, pentru construirea metroului din Cluj-Napoca.

Exproprierile pentru metroul din Cluj-Napoca, aprobate de Guvern / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Exproprierile pentru metroul din Cluj-Napoca, aprobate de Guvern / Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Guvernul a aprobat în şedinţa de joi alocarea sumei de 283 milioane lei, necesară pentru exproprierea a aproape 500 de imobile proprietate privată, în vederea construirii metroului din Cluj-Napoca.

 


Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a aprobat declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Tren metropolitan Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu - Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

De asemenea, a fost aprobată lista imobilelor proprietate publică a statului, precum şi lista imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării.


Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la METROUL din Cluj vor începe din Florești. Boc: „Proiectul trebuie realizat, indiferent din ce direcție încep lucrările”.

Despăgubiri în valoare de 200 de milioane de euro pentru exproprierile necesare Centurii Metropolitane din Cluj-Napoca, aprobate de Guvern

Ultimele Stiri
abonare newsletter