Actualitate

Investiții de miliarde la Cluj pentru mobilitate urbană și transport „verde”

Clujul este inclus în planurile de finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) pentru mobilitate urbană și transport „verde”.

 

 


Clujul este inclus în planurile de finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) pentru trenul metropolitan, metrou, legătura feroviară cu Aeroportul și centura ocolitoare. Planul național prevede investiții în valoare de peste 33.000 de miliarde de euro.

 


Astfel, în Planul Național de Relansare și Reziliență, la capitolul modernizare, sectoarele feroviare se află următoarele:

-  Arad – Timișoara - Caransebeș;


-  Cluj - Episcopia Bihor;

-  Brașov – Aeroport Brașov;


-  Timișoara – Aeroport Timișoara;

-  Trenul metropolitan Cluj Napoca.


„Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un document strategic care prevede reforme și investiții ce aduce României perspectiva modernizării și a schimbărilor profunde așteptate de societatea civilă, mediul de afaceri și sectorul public din România”, după cum se arată pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministrul Cristian Ghinea a declarat că metroul din Cluj se află pe lista proiectelor propuse de guvern pentru finanțare prin PNRR, programul UE fiind unul în valoare de aproape 30 de miliarde de euro.

CITEȘTE ȘI

Cluj-Napoca, inclus pe „harta green” a orașelor UE care aduc un impact climatic pozitiv

abonare newsletter