Externe

Președintele Franței, Emmanuel Macron, avertizează: „Europa ar putea muri”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat că viitorul Uniunii Europene este incert și că „ar putea să moară”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat că viitorul Uniunii Europene este incert. Sursă foto: captura ecran/Facebook/Emmanuel Macron Președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat că viitorul Uniunii Europene este incert. Sursă foto: captura ecran/Facebook/Emmanuel Macron

 

 


Președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat că viitorul Uniunii Europene este incert și că „ar putea să moară”. Mai mult, președintele francez a mai afirmat că Europa riscă să fie lăsată în urmă de competiția cu celelalte mari puteri. 

„Trebuie să fim lucizi astăzi cu privire la faptul că Europa noastră poate muri. Riscul este ca Europa să cunoască un declin şi începem să vedem deja acest lucru în ciuda tuturor eforturilor noastre”, a spus președintele Franței, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro. 


CITEȘTE ȘI: 

Franța va legaliza eutanasia. Emmanuel Macron anunță o lege care oferă un „ajutor pentru a muri”.

De asemenea, Emmanuel Macron a mai afirmat că Uniunea Europeană trebuie să construiască un concept strategic de apărare europeană credibilă. 


„Nu există apărare fără o industrie de apărare (...) Avem decenii de sub-investiţii. Trebuie să producem mai mult, mai rapid şi trebuie să producem ca europeni. UE trebuie să arate că nu este niciodată un vasal al Statelor Unite şi că ştie cum să vorbească cu toate celelalte regiuni ale lumii', a mai afirmat președintele francez. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertismentul lui Macron. Dacă Rusia va câștiga în Ucraina va amenința România și Moldova, iar credibilitatea Europei va fi „redusă la zero”.

abonare newsletter