Ştiri din Transilvania

Urs rănit, depistat în zona autostrăzii Sebeș-Turda. Animalul a fost eutanasiat.

Un urs rănit, identificat, joi, în apropierea autostrăzii Sebeş-Turda, a fost eutanasiat, din cauza rănilor pe care le avea.

Urs rănit în apropiere de autostrada Sebeș-Turda, eutanasiat din cauza rănilor multiple/Foto: ziarulunirea.ro Urs rănit în apropiere de autostrada Sebeș-Turda, eutanasiat din cauza rănilor multiple/Foto: ziarulunirea.ro

 

 


Animalul a fost găsit pe raza localităţii Oarda, parte componentă a municipiului Alba Iulia.

Ursul, cu o greutate de circa 80-100 de kilograme, prezenta răni la picioarele din spate, cel mai probabil după ce a fost lovit de o maşină de pe autostradă, potrivit informațiilor publicate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba.


CITEȘTE ȘI: 
Urșii, tot mai prezenți între oameni, în Cluj! Ce îi face să vină în sate și orașe? Specialist: „Nu vin să ne vâneze”

În aceste condiţii, jandarmii au solicitat opinia unui medic, care a decis eutanasierea ursului, aceasta fiind realizată de către un vânător cu care primăria Alba Iulia are contract pentru prestarea unor astfel de servicii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba informase anterior că, după semnalarea ursului în zonă, populaţia din zonă a fost avertizată privind apariţia animalului printr-un mesaj RO-ALERT.


Dintr-o înregistrare publicată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, se observă că ursul se deplasează greoi şi încearcă să escaladeze un gard, în apropierea autostrăzii Sebeş - Turda.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un urs a fost lovit de două mașini în Feleacu. Ambele mașini au fost avariate

abonare newsletter