Actualitate

Circulație deschisă pe pasajul de pe Autostrada Transilvania, din zona localității Luna. Continuă lucrările la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii

A fost deschis circulației pasajul rutier peste A3, dintre Câmpia Turzii și Luna.

Pasajul rutier de pe Autostrada Transilvania, din Luna, deschis circulației/Foto: CNAIR Pasajul rutier de pe Autostrada Transilvania, din Luna, deschis circulației/Foto: CNAIR

 

 


Luna trecută, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estima că pasajul de peste Autostrada Transilvania, din localitatea clujeană Luna, va fi deschis circulației în câteva săptămâni. 

 


Marți, 7 noiembrie, CNAIR a anunțat deschiderea circulației pe pasajul de pe DN15, situație în traficul este redirecționat prin zona localității Luna, iar lucrările la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii ar urma să fie inaugurate în scurt timp. 

CITEȘTE ȘI: 
Avans substanțial pe A3 Chețani-Câmpia Turzii. Pasajul din zona localității Luna, deschis în două săptămâni

„Se circulă de astăzi pe pasajul de pe DN15 din zona localității Luna, județul Cluj!”, potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol. 


„Redirecționarea traficului pe acest pasaj permite continuarea lucrărilor pe lotul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii (A3), și finalizarea acestora până la sfârșitul anului.

Constructorul este bine mobilizat în șantier, iar lucrările sunt în grafic.


Se va putea astfel circula pe autostradă, fără întrerupere, de la Cluj la Târgu Mureș”, a mai arătat sursa citată. 

În toamna acestui an, pe tronsonul Chețani–Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) se înregistra cel mai bun progres dintre toate loturile de autostradă din țară. 


În prezent, potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructura (API), lucrările la secțiunea de 15,7 km se apropie de etapa finală, cu șanse reale de inaugurare de Ziua Națională a României, cu 9 luni înainte de termenul contractual (august 2024).

CITEȘTE ȘI: 
Din Cluj la Târgu Mureș, pe Autostrada Transilvania, de la 1 Decembrie. „Se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională”.

Însă, specialiștii în domeniu avertizează asupra riscurilor aferente unei asemenea decizii, în cazul în care lucrările nu vor fi încheiate în totalitate. Cel mai realist termen este mijlocul lunii decembrie.

Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Lucrările sunt realizate de  constructorul Strabag & Geiger. Contractul pentru această investiţie este în valoare de peste 420 milioane de lei, fără TVA și a fost semnat în octombrie 2022.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avans substanțial pe A3 Chețani-Câmpia Turzii. Pasajul din zona localității Luna, deschis în două săptămâni

Din Cluj la Târgu Mureș, pe Autostrada Transilvania, de la 1 Decembrie. „Se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională”.

Circulație neîntreruptă din Cluj la Târgu Mureș, pe Autostrada Transilvania! Segmentul lipsă de 15 km va fi deschis în această toamnă

Ultimele Stiri
abonare newsletter