Administrație

Progres vizibil pe A3, Chețani - Câmpia Turzii. Cum arată lucrările pe lotul care va fi dat în circulație anul acesta? VIDEO

Pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), care urmează să fie dat în circulație la sfârșitul anului, s-a înregistrat un progres vizibil în ultimele săptămâni.

Autostrada Transilvania, lotul Chețani - Câmpia Turzii, la 14 octombrie 2023 / Foto: captură video - YouTube Cristian Marius Man Autostrada Transilvania, lotul Chețani - Câmpia Turzii, la 14 octombrie 2023 / Foto: captură video - YouTube Cristian Marius Man

 

 


Un internaut a publicat pe YouTube o nouă filmare cu lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, în urmă cu două zile.

Constructorii turează motoarele. Din videoclip observăm că în ultimele săptămâni a fost înregistrat un progres semnificativ, iar scenariul ca acest tronson să fie deschis până la finalul anului e tot mai aproape de a deveni realitate.  


Compania Strabag, cu lucrările la A3 Chețani - Câmpia Turzii, a înregistra și în luna august un progres foarte bun. Potrivit economica.net, această firmă a dominat atunci clasamentul constructorilor de autostrăzi.

Pe podium s-au mai situat UMB, cu lucrări tot la Autostrada Transilvania (A3) și austriecii de la Porr, care au revenit în clasament cu lucrări la secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu - Pitești (A1).


Lotul Chețani – Câmpia Turzii, inaugurat anul acesta

Lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, ar putea fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului, termenul fiind decembrie 2023. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, ar putea fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului.

„Am văzut toată lucrarea de la un capăt la altul, ar putea fi sfârşitul acestui an când să fie finalizată această lucrare. Ştiţi foarte bine că ea a început prin 2016-2017, dacă nu mă înşel. Din păcate, n-a mers în ritmul dorit, s-a reziliat contractul, iar anul trecut, în toamnă, undeva în octombrie-noiembrie, a fost preluat contractul de această nouă asociere de companii care, aşa cum îmi spune şi domnul prefect (Ciprian Dobre, n.r.) - avem şi primarii, cu şi primarul de la Cheţani şi toţi ceilalţi oameni cu care m-am întâlnit - această asociere îşi face treaba. Deci lucrările merg într-un ritm foarte bun şi de aia suntem optimişti că până la sfârşitul anului putem să dăm în circulaţie, dacă şi vremea e una potrivită lucrărilor, să nu plouă foarte mult, că atunci ritmul va fi unul mai scăzut”, a declarat Sorin Grindeanu.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din Nădășelu cer CNAIR să nu construiască viaductul A3 peste cimitirul din localitate: „Solicităm oprirea demersului”

Drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania, deschis circulației anul viitor. Boc: „Din decembrie 2024, vom avea o descongestionare masivă a traficului”

abonare newsletter