Actualitate

Avans substanțial pe A3 Chețani-Câmpia Turzii. Pasajul din zona localității Luna, deschis în două săptămâni

Lucrările la segmentul Chețani-Câmpia Turzii, de pe Autostrada Transilvania, avansează, iar pasajul din zona localității Luna ar putea fi deschis în perioada următoare.

Secțiunea Chețani-Câmpia Turzii A3/Foto Asociația Pro Infrastructura Facebook.com Secțiunea Chețani-Câmpia Turzii A3/Foto Asociația Pro Infrastructura Facebook.com

 

 


La începutul toamnei, pe tronsonul Chețani–Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) se înregistra cel mai bun progres dintre toate loturile de autostradă din țară. 

 


Recent a fost deschisă circulația pe pasajul de peste A3 între localitățile Hădăreni și Chețani, pe DN15, în județul Mureș, potrivit unui anunț al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Celălalt pasaj de peste autostradă, din zona localității Luna, urmează să se deschidă în aproximativ două săptămâni, potrivit sursei citate. 


„Lucrările la lotul de autostradă Chețani-Câmpia Turzii decurg în cele mai bune condiții, intenția constructorului fiind deschiderea traficului până la sfârșitul acestui an”, notează CNAIR

Șoferii ar putea circula neîntrerupt de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș, pe o distanță de aproape 100 km, odată cu deschiderea segmentului de 15,7 km de la Chețani-Câmpia Turzii.


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a exprimat încrederea că segmentul Chețani-Câmpia Turzii ar putea fi inaugurat în toamna acestui an. Singurul impediment este reprezentat de condițiile meteorologice.

„Se dă în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii în această toamnă, cu un mic semn de întrebare, dacă va fi o toamnă ploioasă va fi dificil de terminat acest tronson, dacă nu va fi ploioasă, nu vor fi probleme”, potrivit ministrului Sorin Grindeanu.


În urma mobilizării constructorului Strabag-Geiger pe șantierul dintre Chețani și Câmpia Turzii, încă din primăvara acestui an a fost avansată ideea terminării lucrărilor înainte de termenul contractual (august 2024), adică până în decembrie 2023. 

Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. De la Chețani pe A3 sunt 36 de km până la Târgu Mureș (fără drumul de legătură de la Ungheni), iar de la Câmpia Turzii șoferii pot circula pe circa 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, la nord-vest de Cluj-Napoca.

Contractul pentru această investiţie este în valoare de peste 420 milioane de lei, fără TVA și a fost semnat în luna octombrie 2022. Termenul de finalizare a lucrărilor este august 2024, iar la momentul rezilierii contractului cu fostul constructor, Straco, stadiul lucrărilor era de 39%.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania pe aproape 114 km.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulație neîntreruptă din Cluj la Târgu Mureș, pe Autostrada Transilvania! Segmentul lipsă de 15 km va fi deschis în această toamnă

Chețani – Câmpia Turzii, cel mai bun avans în august. Are șanse reale să fie deschis anul acesta

Ultimele Stiri
abonare newsletter