Administrație

Lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania ar putea fi inaugurat până la finalul anului. Grindeanu: „Suntem optimiști”

Lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, ar putea fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului.

Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani/ Foto: Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani Cristian Marius Man - YouTube Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani/ Foto: Autostrada A3, lot Câmpia Turzii-Chețani Cristian Marius Man - YouTube

 

 


Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, construit de asocierea Strabag - Geiger, ar putea fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului.

 


„Am venit azi să văd în ce stadiu sunt lucrările pe acest tronson important, Cheţani-Câmpia Turzii, care ar închide toată această legătură a municipiului Târgu Mureş cu Cluj, cu Sibiu, inclusiv cu Timişoara. (...) Am văzut toată lucrarea de la un capăt la altul, ar putea fi sfârşitul acestui an când să fie finalizată această lucrare. Ştiţi foarte bine că ea a început prin 2016-2017, dacă nu mă înşel. Din păcate, n-a mers în ritmul dorit, s-a reziliat contractul, iar anul trecut, în toamnă, undeva în octombrie-noiembrie, a fost preluat contractul de această nouă asociere de companii care, aşa cum îmi spune şi domnul prefect (Ciprian Dobre, n.r.) - avem şi primarii, cu şi primarul de la Cheţani şi toţi ceilalţi oameni cu care m-am întâlnit - această asociere îşi face treaba. Deci lucrările merg într-un ritm foarte bun şi de aia suntem optimişti că până la sfârşitul anului putem să dăm în circulaţie, dacă şi vremea e una potrivită lucrărilor, să nu plouă foarte mult, că atunci ritmul va fi unul mai scăzut”, a declarat Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI:
Mobilizare pe lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania! Ar putea fi gata anul acesta - VIDEO

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania, în linie dreaptă. Două oferte depuse pentru drumul expres

Ministrul s-a arătat mulţumit de ceea ce a văzut pe tronsonul de 15,7 kilometri de pe A3, între Cheţani şi Câmpia Turzii.


„Spre deosebire de precedenta oprire pe care am avut-o pe zona CFR, între Caţa-Apaţa, unde ritmul nu e cel pe care mi-l doresc, sper să se îmbunătăţească. Aici (pe Cheţani-Câmpia Turzii - n.red.) se face treabă bună şi felicit această asociere”, a arătat ministrul.

Lungimea lotului este de 15,7 kilometri, constructorul fiind asocierea Strabag SRL - Geiger Transilvania SRL, contractul pentru această investiţie fiind în valoare de peste 420 milioane de lei fără TVA.


Contractul a fost semnat în luna octombrie 2022, termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna august 2024, iar la momentul rezilierii contractului cu fostul constructor, Straco, stadiul lucrărilor era de 39%.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au realizat, în luna martie 2023, o filmare cu cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani și erau de părere că lotul ar putea fi inaugurat și cu 8 luni înainte de termen:


„Foarte dificil, dar nu imposibil. Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag și Geiger, au puterea tehnică, financiară și de management ca să producă surpriza. Este nevoie și de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor și a subcontractorilor acestora”, arăta Asociația Pro Infrastructură.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Românii de la Precon, câștigătorii licitației pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania

Lotul Chețani-Câmpia Turzii al A3, deschis în decembrie 2023? „Strabag și Geiger au puterea să producă surpriza”

Ultimele Stiri
abonare newsletter