Actualitate

Apă curentă pentru 30.000 de locuitori din județul Cluj! 30 de localități, racordate la rețeaua publică de apă potabilă.

Aproape 30.000 de locuitori ai județului Cluj vor beneficia de acum de apă potabilă, furnizată în regim continuu și la un debit constant.

Lucrări de racordare la rețeaua publică de apă potabilă, finalizate în 30 de localități clujene / Foto: pixabay + CJ Cluj Lucrări de racordare la rețeaua publică de apă potabilă, finalizate în 30 de localități clujene / Foto: pixabay + CJ Cluj

 

 


Compania de Apă „Someș” S.A., care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a finalizat recent procedura de recepție la terminarea lucrărilor din cadrul contractului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT: Gilău, Gârbău, Aghireșu și Căpușu Mare”, anunță joi CJ Cluj.

 


 

Investiția a vizat lucrări la rețelele de alimentare cu apă și canalizare în 10 localități din patru comune clujene, respectiv: Aghireșu, Aghireșu Fabrici, Băgara, Dorolțu, Inucu, Macău, Gârbău, Gilău, Păniceni și Dumbrava. 


Apă și canalizare, în 10 localități din județul Cluj / Foto: CJ Cluj

Lucrările executate au o valoare de 51.857.366,53 lei, cu TVA inclus, contractul fiind parte a proiectului european în valoare de peste 404,4 milioane de euro, fără TVA, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. În total au fost realizate rețele și aducțiuni de distribuție a apei potabile în lungime de 69 km, 1.743 de branșamente, 4 rezervoare și 3 stații de pompare a apei potabile.

„Este o investiție cu fonduri europene care aduce un plus de confort și bunăstare clujenilor și o dovadă în plus a faptului că suntem în mod constant preocupați de îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Aceasta se adaugă celei recent recepționate, prin care alte 20 de localități clujene au beneficiat de asemenea lucrări, tot din fonduri europene. Continuăm, astfel, în ritm alert, demersurile care vizează atingerea ambițiosului obiectiv de racordare integrală a localităților județului la rețeaua publică de apă potabilă”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.


Apă curentă în 30 de localități clujene

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, 20 septembrie, CJ Cluj a anunțat finalizarea procedurii de recepție la terminarea lucrărilor de „Extindere a alimentării cu apă în UAT: Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni”, adică pentru alte 20 de localități clujene.

Apă curentă în 20 de localități din județul Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj

Contractul pentru cele 20 de localități clujene are o valoare de 67.114.356,28 lei, TVA inclus. Localitățile beneficiare sunt: Așchileu Mare, Așchileu Mic, Fodora, Cristorel, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Feiurdeni, Satu Lung, Vechea, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.


În total, investiția a asigurat construirea a 93,82 km de rețele noi de distribuție și aducțiune a apei potabile, 1793 de branșamente, construirea a 8 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, 5 stații de clorinare și 3 stații de pompare a apei potabile.

Miile de cetățenii care trăiesc aici pot beneficia, de acum, de apă potabilă de cea mai bună calitate, furnizată în regim continuu și la un debit constant. Consiliul Județean continuă modernizarea întregului județ, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare și urmărește asigurarea unor condiții de trai optime pentru toți clujenii”, mai spunea șeful CJ. 

Am făcut un calcul, iar potrivit datelor înregistrate la Recensământul Populației 2023, în total 29.851 de locuitori ai județului Cluj vor avea de acum apă curentă. În urma lucrărilor în cele 10 localități vor fi beneficiari 13.523 de clujeni, iar în urma lucrărilor din cele 20 de localități există 16.328 de beneficiari. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Școli și grădinițe din 20 de comune din Cluj, fără apă potabilă. 131 de clădiri nu au autorizație de incendiu

Clujenii, printre românii care plătesc cele mai mici prețuri la apa potabilă. Diferențe uriașe între județe

Compania de Apă și Consiliul Județean au finalizat lucrările de alimentare cu apă în 20 de sate din Cluj! Investiție de 42 de mil. lei. Tișe: „Mii de clujeni vor beneficia de apă potabilă centralizată”

abonare newsletter