Sănătate

O pacientă în moarte cerebrală va salva mai multe vieți. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă prelevare de organe.

SCJU a efectuat o nouă prelevare de organe înaintea Sărbătorilor Pascale. Este vorba despre ficat, rinichi și cornee de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.

SCJU a efectuat o nouă prelevare de organe înaintea Sărbătorilor Pascale/Foto: SCJU SCJU a efectuat o nouă prelevare de organe înaintea Sărbătorilor Pascale/Foto: SCJU

 

 


Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă prelevare de organe de la o pacientă de 54 de ani aflată în moarte cerebrală.

 


 

„Cu puțin timp înainte de Sărbătorile Pascale, familia unei paciente de 54 de ani, aflată în moarte clinică, a făcut gestul nobil și creștinesc de a da o nouă speranță la viață unor oameni aflați în grea suferință. Prelevarea de organe s-a efectuat în cadrul a Secției ATI  Neurochirurgie și reprezintă cea de-a doua prelevare realizată de la începutul acestui an. Echipa medicală formată din Conf. Dr. Cristina Petrișor, medicul responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, Dr. Adrian Prie, coordonator al transpalntului și  Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI, au prelevat în deplină siguranță ficatul, rinichii și corneea de la pacienta nerecuperabilă. Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, fiind deja transplantați, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Corneea a fost preluată de Institutul pentru Urgențe Oftalmologice din București. Profund respect și recunoștință familiei donatorului!”, au transmis reprezentantii SCJU. 


SCJU a efectuat o nouă prelevare de organe înaintea Sărbătorilor Pascale/Foto: SCJU
 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Organele a trei pacienți au salvat 9 vieți. Două persoane au primit o nouă șansă la viață în Cluj.

Clujul faptelor bune! Peste 700 de persoane au donat sânge în cadrul campaniei organizate de UBB.

Ultimele Stiri
abonare newsletter