Actualitate

Mort la 19 ani după o operație de slăbire. Familia cere dreptate

A murit la vârsta de 19 ani, cu câteva zile înainte de a împlini 20 de ani și la câteva zile după ce a fost supus unei operații de slăbire. Și-a dorit una dintre cele mai potrivite metode de tratament pentru cei cu obezitate avansată, însă viața avea alte planuri pentru el.

Intervenție chirurgicală în sala de operații. Foto: pexels.com Intervenție chirurgicală în sala de operații. Foto: pexels.com

 

 


Filippo C. a fost operat într-o clinică din Arezzo, Italia. A fost supus unei operații de gastrectomie în manșon, una dintre cele mai potrivite metode de tratament pentru pacienții cu obezitate avansată,. Operația urma să-l ajute pe Filippo, care cântărea 160 de kilograme, să își reducă greutatea. Acum însă Parchetul din Roma investighează moartea sa pentru omor prin imprudență.

 


Băiatul, relatează Il Messaggero, a fost operat zilele trecute. După câteva zile de spitalizare, s-a întors acasă, la familia sa. Nu au trecut mult timp până când s-a simțit rău. A mers la spital plângându-se de dureri abdominale și a fost examinat la urgențe. 

Drama unui tânăr. Mort la 19 ani, la câteva zile după o operație de slăbire

A semnat apoi externarea și s-a întors acasă. 


CITEȘTE ȘI:
Investiții de 12 milioane de euro pentru creșterea calității serviciilor oferite pacienților la Spitalul Clinic de Boli de Infecțioase din Cluj. Alin Tișe: „Investițiile în sectorul medical clujean vor continua”.

Însă durerile nu au dispărut, iar membrii familiei au sunat la 118. Paramedicii, după câteva dificultăți în transportul băiatului, au reușit să-l ducă la un alt spital, unde a murit după mai puțin de o oră.

Operație eșuată? Tânăr de 19 ani își pierde viața la câteva zile după o intervenție chirurgicală pentru obezitate

Tatăl băiatului a depus o plângere, iar procurorii au deschis un dosar pentru omor prin imprudență și au dispus autopsia pentru a vedea dacă există vreo responsabilitate medical pentru moartea acestuia.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cure de slăbire PERICULOASE: AVERTIZAREA specialiştilor privind dietele urmate de Madonna sau Jennifer Lopez

Care sunt alimentele şi băuturile considerate inamicii curelor de slăbire?

abonare newsletter