Administrație

Compania de Apă și Consiliul Județean au finalizat lucrările de alimentare cu apă în 20 de sate din Cluj! Investiție de 42 de mil. lei. Tișe: „Mii de clujeni vor beneficia de apă potabilă centralizată”

Lucrările de alimentare cu apă au fost finalizate de Compania de Apă „Someș” și Consiliul Județean în 20 de localități din județul Cluj. Investiția este în curs de a fi recepționată.

Lucrările de alimentare cu apă au fost finalizate în 20 de sate clujene / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Compania de Apă „Someș" S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a finalizat lucrările de extindere a alimentării cu apă în 20 de localități din șapte comune clujene, respectiv: Așchileu Mare, Așchileu Mic, Cristorel, Fodora, Bonțida, Răscruci, Chinteni, Vechea, Feiurdeni, Satu Lung, Cojocna, Iuriu de Câmpie, Strucut, Iclod, Iclozel, Orman, Vultureni, Băbuțiu, Făureni și Șoimeni.

 


Lucrările de execuție, în valoare totală de 42.000.000 lei, au fost finanțate prin intermediul programului major de investiții derulat din fonduri europene POIM 2014-2020, în cuantum de 404 milioane de euro.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj / Foto: Facebook - Alin Tișe

„Această nouă investiție din fonduri europene finalizată pe teritoriul județului nostru, cea de-a cincea în ultimii trei ani, demonstrează prioritatea și importanța pe care o are actuala administrație județeană: o dezvoltare echilibrată și echitabilă a întregului județ, prin modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare  către toți clujenii. În acest moment, specialiștii Companiei de Apă Someș pregătesc etapa de recepție a acestei investiții cifrate la peste 8,5 milioane de euro, astfel încât mii de clujeni să poată beneficia, în cel mai scurt timp, de apă potabilă centralizată, la cele mai înalte standarde de calitate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Conform contractului de lucrări, pe teritoriul celor 20 de localități clujene au fost realizate aducțiuni și rețele de distribuție a apei în lungime de 97,85 Km, peste 1.800 de branșamente, 9 gospodării de apă și o stație de pompare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

GOTO Parking ar putea fi istorie. Consiliul Județean Cluj pregătește rezilierea contractului pentru parcarea de la aeroport

Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în două comune din zona metropolitană. CTP introduce noi rute în Aiton și Petreștii de Jos

Ultimele Stiri
abonare newsletter