Timp Liber

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Previne căderea părului și cancerul

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Acest fruct este consumat de mulți români, însă puțini îi cunosc toate beneficiile.

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Previne căderea părului și cancerul/ Foto: pixabay.com Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Previne căderea părului și cancerul/ Foto: pixabay.com

 

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge, cu multe beneficii pentru organism. Acest fruct este recomandat de specialiști datorită proprietăților pe care le are. Este vorba despre smochine.


 

Smochinele sunt niște fructe dulci care pot fi consumate atât crude, cât și uscate sau confiate.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Previne căderea părului

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Conform unui studiu s-a constatat că ceaiul din frunze de smochin consumat împreună cu micul dejun poate scădea nevoia de insulină, însă fiind considerate niște fructe foarte dulci nu sunt recomandate diabeticilor.

Totodată, acest fruct este recomandat celor care se confruntă cu căderea excesivă a părului. Zincul și cuprul din smochine pot reduce numărul firelor de păr căzute, accelerând în același timp refacerea foliculilor, scrie csid.ro.


De asemenea, smochinele pot îmbunătăți valorile tensiunii arteriale și ale nivelul de grăsime din sânge, ceea ce poate spori sănătatea vasculară și poate reduce riscul de boli cardiovasculare.

 


CITEȘTE ȘI:

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Întărește oasele și alungă insomniile

Leguma pe care nu o suportă multă lume, dar îți poate lungi viața. Acest aliment poate preveni boli fatale

 

Fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge. Previne cancerul

Pe lângă beneficiile menționate anterior, fructul care reglează nivelul de zahăr din sânge poate preveni cancerul. Multe studii în eprubetă au cercetat efectele frunzelor de smochin asupra celulelor canceroase, iar rezultatele par promițătoare. S-a demonstrat că frunzele de smochin și latexul natural din plantele de smochin prezintă activitate antitumorală împotriva celulelor canceroase provenite de la oameni (cancer de colon, cancer de sân, de col uterin și de ficat), notează doc.ro.

Smochinele pot ajuta și la reglarea digestiei. Datorită conținutului ridicat de fibre, smochinele pot reduce constipația și îmbunătățirea sistemului digestiv.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care reduce nivelul de colesterol. Te ajută să pierzi din kilograme și previne cancerul

Fructul care previne obezitatea, cu multe beneficii. Previne îmbătrânirea prematură și cancerul

abonare newsletter