Timp Liber

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Întărește oasele și alungă insomniile

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Această plantă era în Antichitate un înlocuitor pentru opiu, dar în zilele noastre aduce multe beneficii pentru sănătate.

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Întărește oasele și alungă insomniile/ Foto: pixabay.com Planta cu nume interesant care previne cancerul. Întărește oasele și alungă insomniile/ Foto: pixabay.com

 

Planta cu nume interesant care previne cancerul, cu multe beneficii pentru sănătate. 


 

Este vorba despre lăptucă. Această legumă este cultivată din cele mai vechi timpuri și apreciată pentru gustul său unic. Află ce beneficii îți oferă această plantă dacă este consumată în cantități moderate.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Planta cu nume interesant care previne cancerul. Întărește sistemul imunitar

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Extractul de lăptucă scade riscul apariției cancerului, dar este benefic și în tratarea acestei boli, iar studiile făcute în domeniu confirmă eficiența lăptucilor, scrie doc.ro.  

Totodată, această plantă poate fi un real ajutor pentru persoanele care au un sistem imunitar scăzut. Având un conținut ridicat de vitamina C, planta care previne cancerul poate îmbunătății sistemul imunitar și lupta împotriva bolilor.


De asemenea, conform unui studiu, calciul din lăptucă poate întării oasele și dinții. Datorită conținutului  ridicat de vitamina K, o vitamină care funcționează alături de calciu, lăptuca poate preveni până și fracturile osoase.

 


CITEȘTE ȘI:

Leguma pe care nu o suportă multă lume, dar îți poate lungi viața. Acest aliment poate preveni boli fatale

Fructul care reduce nivelul de colesterol. Te ajută să pierzi din kilograme și previne cancerul

 

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Alungă insomniile

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, lăptuca poate prevenii și insomniile, notează sfatnaturist.ro. Lăptucile au un puternic efect sedativ, iar dacă sunt consumate la masa de seară pot reduce semnificativ insomniile

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Potasiul care se regăsește în conținutul lăptucii este un mineral care reduce tensiunea arterială.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne obezitatea, cu multe beneficii. Previne îmbătrânirea prematură și cancerul

Planta care calmează arsurile solare. Întărește sistemul imunitar și stimulează creșterea părului

Alimentul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelul glicemiei și previne anemia

abonare newsletter