Timp Liber

Leguma pe care nu o suportă multă lume, dar îți poate lungi viața. Acest aliment poate preveni boli fatale

Leguma pe care nu o suportă multă lume este și leguma care poate să te ajute să duci o viață mai lungă și sănătoasă, fiindcă ar putea preveni anumite boli fatale.

Aliment poate preveni boli fatale / Foto: pixabay.com Aliment poate preveni boli fatale / Foto: pixabay.com

 

 


Ardeiul picant este leguma care îți poate lungi viața, deși multă lume nu poate să suporte acest aliment, din cauza gustului iute pe care îl are.

 


Însă, pentru iubitorii de mâncare picantă probabil aceasta este o veste de-a dreptul minunată.

Multă lume este de părere că ardiul picant poate să contribuie la formarea ulcerului de stomac, dar cercetările contrazic această ipoteză. Acestă legumă, consumată moderat, poate chiar să ajute la reducerea riscului de boli de stomac, inclusiv a ulcerului, scrie doc.ro.


Leguma care îți poate lungi viața. Poate preveni boli fatale

Leguma pe care nu o suportă multă lume (dar îți poate lungi viața) ar putea să prevină anumite boli fatale. Acest aliment este important pentru sănătatea organismului nostru, datorită beneficiilor pe care le are.

Cercetări preliminare arată că un consum moderat de ardei iute poate să reducă semnificativ riscul de dezvoltare a bolilor de inimă, a unor boli cronice, chiar și a cancerului.


Cercetătorii de la Cleveland Clinic din Ohio din SUA au revizuit și analizat date cu privire la istoricul de boală și obiceiurile de alimentați a peste 570.000 de persoane pentru acest studiu.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care reduce nivelul de colesterol. Te ajută să pierzi din kilograme și previne cancerul

 

Leguma ieftină și sănătoasă care scade riscul de cancer. Reglează tensiunea arterială în câteva ore și curăță ficatul

 

Leguma pe care nu o suportă multă lume. Te ajută să slăbești

Ardeiul este leguma pe care nu o suportă multă lume, dar și cea care te ajută să slăbești, conform healthline.com. Obezitatea este o afecțiune gravă de sănătate care crește riscul de a face multe boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Unele dovezi sugerează că capsaicina, din ardei. poate promova pierderea în greutate prin reducerea apetitului și creșterea arderii grăsimilor. De fapt, studiile arată că 10 grame de ardei iute roșu pot crește semnificativ arderea grăsimilor atât la bărbați, cât și la femei.

Capsaicina poate reduce, de asemenea, aportul de calorii. Un studiu efectuat pe 24 de persoane care consumă în mod regulat chili a descoperit că administrarea de capsaicină înainte de masă a dus la reducerea aportului de calorii.

Leguma pe care nu o suportă multă lume, dar care îți poate lungi viața. Un alt studiu a observat o reducere semnificativă a apetitului și a aportului de calorii doar la cei care nu consumau în mod regulat chili.

Nu toate studiile au descoperit că ardeii iute sunt eficienți. Alte studii nu au observat efecte semnificative asupra aportului de calorii sau arderii grăsimilor. În ciuda dovezilor mixte, se pare că consumul regulat de ardei iute roșu sau suplimente de capsaicină poate ajuta la pierderea în greutate atunci când este combinat cu alte strategii de stil de viață sănătos.

CITEȘTE ȘI:

Planta care tratează bolile de inimă și scade colesterolul din organism. Medicii o recomandă bolnavilor

Cel mai ciudat fruct, cu 15 beneficii: previne cancerul, boala Alzheimer și ne protejează de tuberculoză

abonare newsletter