Timp Liber

Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Menține părul sănătos și reduce colesterolul rău

Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Acest aliment este recomandat deoarece este un ajutor pentru organismul nostru. Află care îi sunt beneficiile.

Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Menține părul sănătos și reduce colesterolul rău/ FOTO: pixabay.com Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Menține părul sănătos și reduce colesterolul rău/ FOTO: pixabay.com

 

Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Cel puțin o dată am văzut și încercat acest aliment, însă puțini îi știu beneficiile. 


 

Acest aliment este apreciat în lumea întreagă, atât pentru gust, cât și pentru faptul că este bogată în nutrienți. Este vorba despre nuca de cocos.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Menține părul sănătos

Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Un studiu efectuat pe șobolani a constatat că nuca de cocos a avut efecte antidiabetice datorită conținutului său de arginină. Arginina este un aminoacid important pentru funcționarea celulelor pancreatice, care eliberează insulina pentru a regla nivelul zahărului din sânge.

Totodată, alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge, menține părul sănătos. Potrivit sfaturimedicale.ro, proprietățile antifungice și antibacteriene ale nucilor de cocos pot proteja scalpul și părul de mătreață și mâncărimi. Măștile cu ulei de cocos pot hrăni părul și pot oferi strălucire. 


De asemenea, alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge te ajută să pierzi rapid din kilograme. Nucile de cocos conțin fibre alimentare ce oferă organismului senzația de sațietate și reduc pofta de mâncare. 

 


CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer. Menține pielea tânără și întărește oasele

Legumă pe care trebuie să o adaugi în alimentație. Scade riscul de Alzheimer, cancer, diabet și boli de inimă

 

Alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge. Reduce colesterolul rău

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, alimentul exotic care reglează nivelul zahărului din sânge, este benefic și pentru sănătatea inimii. Polifenolii care se găsesc în nucile de cocos previn oxidarea colesterolului rău, reducând riscurile formării plăcilor în artere care pot crește riscul de boli de inimă.

Potrivit vegis.ro, nuca de cocos conține doi acizi care o transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene. 

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care previne cancerul de colon. Te menține tânăr și combate insomnia

Planta care tratează bolile de inimă și scade colesterolul din organism. Medicii o recomandă bolnavilor

Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă și calmează durerile de cap

Ultimele Stiri
abonare newsletter