Timp Liber

Legumă pe care trebuie să o adaugi în alimentație. Scade riscul de Alzheimer, cancer, diabet și boli de inimă

Cea mai importantă legumă pe care trebuie să o introduci în alimentație. Ea are numeroase beneficii asupra organismului nostru și scade riscul de apariție a multor boli.

Cea mai importantă legumă pe care trebuie să o introduci în alimentație - ciuperca / Foto: pixabay.com Cea mai importantă legumă pe care trebuie să o introduci în alimentație - ciuperca / Foto: pixabay.com


 

 


Această legumă, cea mai importantă din alimentație, este ciuperca. Poate nu știai, dar această legumă are foarte multe proprietăți care îți întăresc sănătatea.

 


Ciupercile sunt o sursă bogată, cu conținut scăzut de calorii, de fibre, proteine ​​și antioxidanți. De asemenea, pot atenua riscul de a dezvolta boli grave de sănătate, cum ar fi Alzheimer, boli de inimă, cancer și diabet.

Cea mai importantă legumă. Benefică pentru inimă

Ciuperca - leguma pe care trebuie să o introduci în alimentație. S-a demonstrat că ciupercile au unele proprietăți terapeutice care pot ajuta la scăderea colesterolului, în special la adulții supraponderali.


Totodată, această legumă contribuie la îmbunătățirea sănătății noastre cu nutrienți și compuși vegetali care pot ajuta la prevenirea lipirii celulelor de pereții vaselor de sânge și a formării plăcii. Acest lucru, la rândul său, ajută la protejarea inimii prin menținerea tensiunii arteriale și a circulației sănătoase.

În același timp, unii compușii din ciuperci par să acționeze ca prebiotice, alimentând creșterea bacteriilor intestinale benefice și promovând un mediu intestinal favorabil.


Acest lucru este important, conform bbcgoodfood.com, deoarece un intestin sănătos joacă un rol important în întărirea sistemului nostru imunitar, în digerarea alimentelor, precum și în sănătatea creierului.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care previne cancerul de colon. Te menține tânăr și combate insomnia

 

Planta care tratează bolile de inimă și scade colesterolul din organism. Medicii o recomandă bolnavilor

 

Leguma pe care trebuie să o introduci în alimentație. Beneficii pentru ten

În altă ordine de idei, legume pe care trebuie neapărat să o introduci în alimentația ta (ciuperca) întărește firul de păr și calitatea tenului, potrivit sfatulmedicului.ro. ACeste legume conțin vitamina D și vitamina B2 care sunt benefice pentru piele (ten).

Ciupercile îmbunătățesc calitatea țesutului și conțin vitamina B8 care întărește firul de păr și îl face mai strălucitor.

Totodată, cea mai importantă legumă pe care trebuie să o consumi, ciuperca, poate să prevină tulburările digestive.

CITEȘTE ȘI:

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Reglează glicemia și îmbunătățește vederea

Leguma de sezon care previne diabetul. Topește grăsimea de pe abdomen și scade tensiunea arterială

Leguma care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Combate constipația și scade tensiunea arterială

Ultimele Stiri
abonare newsletter