Timp Liber

Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă și calmează durerile de cap

Planta de sezon care previne anemia. Această plantă este bogată în vitamine și minerale care ne ajută să ne menținem sănătoși pe tot parcursul anului, mai ales primăvara.

Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă și calmează durerile de cap/ FOTO: pixabay.com Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă și calmează durerile de cap/ FOTO: pixabay.com

 

Planta de sezon care previne anemia este plină de vitamine și nutrienți. Ea este consumată atât crudă, cât și în anumite preparate culinare românești. Această plantă minune este salata verde.


 

Salata verde are foarte puţine calorii, dar este bogată în vitamina A şi betacaroten, vitaminele K şi C, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu şi zinc, dar nu numai, scrie csid.ro.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 Planta de sezon care previne anemia. Menține inima sănătoasă

Planta de sezon care previne anemia. Salata verde conține o cantitate de fier, mai mult decât în alte salate. Fierul ajută la crearea celulelor roșii în sânge și prevenirea anemiei.


Totodată, salata verde este benefică și pentru sănătatea inimii. Vitaminele A şi C din compoziția salatei ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge şi previn formarea plăcilor pe vasele de sânge. De asemenea, acidul folic reduce riscul de apariţie sau agravarea afecţiunilor cardiovasculare.

Vitamina C din salata verde ajută și la menținerea sistemului imunitar sănătos


 

CITEȘTE ȘI:


Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Reglează glicemia și îmbunătățește vederea

Cancer la plămâni. Primele simptome ale cancerului pulmonar

 

Planta de sezon care previne anemia. Calmează durerile de cap

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, salata verde poate să combată și migrenele. Salata verde conține o substanță numită lectucarium care are capacitatea de a induce somnul, de aceea poate fi folosită pentru tratarea insomniilor.

Un amestec de salată verde și ulei de trandafiri aplicat pe frunte și la tâmple stimulează somnul persoanelor care suferă de insomnie și ameliorează durerile de cap, scrie sfatulmedicului.ro

Leguma de sezon care previne. Conținutul ridicat de vitamina K din salata verde contribuie și menținerea oaselor sănătoase. Potrivit unui studiu, vitamina K joacă un rol important în creșterea masei osoase și prevenirea osteoporozei. 

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma ideală pentru curățarea ficatului. Un adevărat miracol pentru detoxifiere

Leguma de sezon care previne diabetul. Topește grăsimea de pe abdomen și scade tensiunea arterială

Alimentul care combate anemia, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul, însă devine TOXIC consumat în cantități mari

Ultimele Stiri
abonare newsletter